duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PSD MEHEDINTI ARE CANDIDAȚI ÎN 63 DINTRE ADMINISTRAȚIILE LOCALE JUDEȚENE

Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat a validat vineri, candidații la primăriile din județul Mehedinți, pentru alegerile locale din data de 5 iunie. Astfel, potrivit unei informări transmise mhalert.ro, PSD a validat candidați pentru 63 din cele 66 de primării.

646x404

Între aceștia se află candidații la municipiul Drobeta Turnu Severin – Marius Screciu, Orșova –  Marian Stoica, Strehaia – Ioan Giura, Vânju Mare – Nicolae Rugină și Baia de Aramă – Rafael Dunărințu.

Avantajul pe care îl are PSD înainte de începerea campaniei electorale, este că cele mai multe administrații locale din județ sunt conduse de primari social-democrați, ceea ce coroborat cu alegeri organizate într-un singur tur de scrutin, poate duce la obținerea unui procent majoritar pentru Consiliul Județean. La alegerile din 5 iunie, alegătorii vor vota consilierii judeţeni, iar majoritatea va desemna prin vot, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi. Din acest punct de vedere, avantajul este de partea lui Aladin Georgescu, preşedintele în funcţie al Consiliului Judeţean Mehedinţi, având în vedere numărul mare de primării pe care PSD îl are în prezent, în teritoriu.

Cele trei primării care nu au fost validate sunt: Dubova, Şimian şi Vlădaia.

PSD este primul partid care la nivelul judeţului Mehedinţi validează candidaţii la funcţiile de primar pentru peste 60 de administraţii locale.

Pe locul al doilea în rândul partidelor care se pregătesc pentru alegerile locale este ALDE, care în ultimele săptămâni a anunţat candidaţii pentru mai multe primării din judeţ, la fel ca şi PMP.

Din informaţiile făcute publice până în prezent, la nivelul Partidului Naţional Liberal, a fost validată doar candidatura pentru Primăria Drobeta Turnu Severin, în persoana lui Daniel Cârjan.

Oana Buzatu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top