miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PSD MEHEDINŢI NU A SUSŢINUT CANDIDATURA LUI ŞERBAN NICOLAE LA ŞEFIA PARTIDULUI

Organizaţia PSD Mehedinţi dezmite informaţia apărută în presa centrală, conform cărei ar susţine candidatura lui Şerban Nicolae la şefia PSD.

IMAG1197

Neînţelegeri în PSD din cauza candidaturii senatorului, Şerban Nicolae la funcţia de preşedinte al PSD. Totul a pornit în fapt de la condiţiile de depunere a candidaturilor pentru conducerea social democraţilor, care trebuie să fie însoţite de sprijinul scris a cel puţin cinci organizaţii, cea din care face parte candidatul şi încă patru. Aşa că, Şerban Nicolae nici măcar nu a venit personal la Severin, ci şi-a trimis consilierul personalca să obţină documentul de susţinere de la organizaţia PSD Turnu Severin, cea care îşi anunţase deja sprijinul pentru Liviu Dragnea. Numai că documentul obţinut a fost de la organzaţia Gura Văii, al cărei preşedinte susţine că nu ştia pentru ce i-a fost necesară semnătura.

Valdiarea dosarelor de candidatură pentru funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat se poate face doar cu sprijinul scris a cel puţin cinci organizaţii, dintre care una trebuie să fie cea în care activează candidatul. Numai că, senatorul care ştia deja că organizaţia PSD Mehedinţi îl susţine pe Dragnea, a apelat la un mic tertip şi a apelat la organizaţia Gura Văii:

„Am fost contactat de consilierul domnului senator, Şerban, m-am întâlnit cu el şi mi-a spus să-i semnez o hârtie care îi trebuie domnului senator. Nu am citit şi am semnat-o. Era normal să-i semnez că doar nu era cineva de la PDL sau de la alt partid, era sigla PSD-ului. Nici nu mi-a trecut prin cap că e vorba de susţinerea domnului Şerban Nicolae la funcţia de preşedinte al PSD pentru că şedinţa Biroului Permanent Judeţean Mehedinţi, avusese loc cu o zi înainte de a fi contactat şi girul i se dăduse domnului Dragnea”,a precizat Alin Rapcea, preşedintele organizaţiei 64 Gura Văii. În replică la cele întâmplate a mai venit şi un comunicat al preşedintelului executiv al PSD, Marius Screciu:

„Din păcate, domnul Şerban Nicolae a ales o cale greşită pentru a-şi lansa candidatura dezinformând opinia public prin afirmaţia că este susţinut de organizaţia PSD Dr. Tr. Severin, lucru total neadevărat. Nimeni din conducerea organozaţiei PSD Turnu Severin nu a semnat niciun document care să ateste susţinerea acestei organizaţii la candidatura domnului Şerban Nicolae pentru funcţia de preşedinte PSD. ”, s declarat Marius Screciu, preşedinte executiv al PSD Mehedinţi şi totodată, preşedinte al Organizaţiei Drobeta Turnu Severin.

În data de 22 septembrie, organizaţia PSD Mehedinţi  a transmis printr-un comunicat de presă că îl va susţine pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al PSD la Congresul extraordinar din 18 octombrie. Senatorul Nicolae Şerban nu a putut fi contactat pentru a putea prezenta un punct de vedere.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, să valideze candidatura lui Liviu Dragnea la şefia partidului, fiind singurul candidat cu dosar complet, în timp ce candidaturile lui Daniel Savu şi Şerban Nicolae au fost respinse, dosarele fiind incomplete, potrivit unor surse social-democrate. După respingerea solicitării de a primi o derogare, Liviu Dragnea a declarat că şi-ar fi dorit să existe competiţie, în timp ce Şerban Nicolae a declarat că decizia colegilor i-a lăsat „un gust amar”, potrivit mediafax.ro.

Şerban Nicolae a fost ales în 2012, senator, în Colegiul I, din Mehedinţi.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top