sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PUZ-ul PENTRU INVESTIȚIA PORTUGHEZĂ ÎN SEVERIN, APROBAT ÎN CONSILIUL LOCAL

Consilierii locali ai municipiului Drobeta Turnu Severin au fost convocați miercuri într-o ședință extraordinară al cărei punct unic pe ordinea de zi a fost aprobarea Planului Urbanistic Zonal, pentru o investitie in valoare de 10 milioane de euro si crearea a peste 1.000 de locuri de munca in oraș.

clProiectul a fost inițiat de viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu și a trecut cu 16 voturi pentru și patru abțineri. Cei care s-au abținut la vot au fost consilierii PDL (n.r. patru consilieri), aceștia solicitând amânarea proiectului până în ședința ordinară a lunii aprilie, în vederea trecerii acestuia prin comisiile de specialitate.

Firma Coindu România SRL își propune să deruleze o investiție de zece milioane de euro într- fabrică de producție de echipamente auto (portiere și mobilier) pentru BMW, Volkswagen, Audi și Mercedes. Potrivit viceprimarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu , firma va investicinci milioane în clădiri și cinci milioane în ceea ce înseamnă zonă tehnică, aparatură.

marius screciu“În momentul acesta este prima investiție serioasă, după Revoluție în ceea ce privește crearea de locuride muncă. Este vorba despre 1000, 1200 de locuri de muncă. Firma se numește Coindu România SRL. Este o firmă portugheză cu trei fabrici în Portugalia, una la Curtici  (jud. Arad). S-au hotărât să investească și la noi, la Drobeta Turnu Severin. Sunt inițiatorul acestui proiect, am lucrat trei luni la el. Eu cred că pentru severineni și pentru mehedințeni este o veste extraordinară. Avem obligația ca și administrație locală să ne implicăm în ceea ce înseamnă crearea locurilor de muncă și eu cred că acest lucru pentru Drobeta Turnu Severin și pentru județul Mehedinți este o veste foarte bună.”, a declarat Marius Screciu.

Pentru derularea investiíei, firma Coindu România SRL a achiziționat o suprafață de 4,5 hectare de teren în zona Aeroport din Drobeta Turnu Severin și tot ea va suporta și cheltuielile ecesare utilităților.

În toamna anului 2014, în fabrică ar urma să lucreze 450 de persoane, iar în 2015, investiția urmează să fie continuată, pentru angajarea altor 800 de oameni.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top