sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIDEO RAPIȚĂ CALAMITATĂ DE VIJELII ÎN SUDUL JUDETULUI MEHEDINTI

Culturile de rapita din sudul județului Mehedinti au fost calamitate de vijelii. După o vară extrem de secetoasă, când să strângă recolta care s-a facut pe câmp, fermieiri au mai primit o lovitură de la natură. O vijelie puternică urmată unei scurte reprize de ploaie a scuturat semințele de rapiță de pe sute de hectare. Deși unii dintre fermieri aveau culturile asigurate, societățile de asigurari refuză să facă constatările de daune și să platească despăgubiri, spun suparati cei care au plătit bani grei pe polițe de asigurare.

rapita

”Compania de asigurări, la prima vedere a spus că nu este pierdere foarte mare și că ar fi trebuit să dăm cu un anumit lipici. Cine a știut că vine furtuna. Nici nu știu dacă ar fi fost eficient la un vânt atât de puternic.”, a declarat Cornel Stroescu.

În condițiile în care producția ar fi trebuit să fie de patru tone la hectar, pierderea după vijelia de la sfârșitul săptămânii trecute este de aproximativ 600 de tone pe o suprafață de 200 de hectare cultivată cu rapiță, spun fermierii.

Cele mai calamitate sunt suprafetele cultivate cu rapita din comunele Garla Mare, Vrata, Obarsa de Camp si Darvari. Fermierii spun ca din cauza secetei productia nu era mare, dar macar si-ar fi scos cheltuielile.

Mehedintiul este unul din cele mai calamitate judete din cauza vremii, iar fermierii au probleme mari si din cauza secetei.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top