duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

RAZBOI IN PSD MEHEDINTI: MARIUS SCRECIU ÎL ACUZĂ PE ALADIN GEORGESCU: ”Conducerea judetului doarme”

Președintele Organizației PSD Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, l-a atacat dur, miercuri într-o conferință de presă pe șeful interimar al Organizației Județene, Aladin Georgescu, cel care deține și funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, spunând că acest conduce ”dictatorial” partidul, iar la nivel de județ, nu se implică în gestionarea problemei RAAN și a încălzirii orașului în contextul închiderii companiei care a furnizat agent termic în Drobeta Turnu Severin până acum. În plus, Marius Screciu a rupt tăcerea miercuri și și-a arătat nemulțumirile legate de Aladin Georgescu, în condițiile în care la rectificarea bugetară, județul Mehedinți nu a primit decât 3 000 000 lei, mai puțin decât județe precum Covasna sau Harghita.

IMAG1197

”Vreau să atrag atenţia asupra problemelor majore ale judeţului Mehedinţi. Nu mai am nicio funcţie administrativă, au avut grijă unii să mă dea la o parte, iar din punct de vedere politic, din păcate, la PSD nu s-a mai făcut un birou permanent de luni de zile. Şi atunci am ales această variantă, de a organiza o conferinţă de presă. Ieri s-a dat publicităţii, rectificarea bugetului privind banii alocaţi comunelor şi oraşelor din judeţele României, iar judeţul Mehedinţi este pe penultimul loc la banii alocaţi. Nu este posibil ca judeţe mai mici şi care nu au problemele noastre, cum sunt de exemplu Covasna, Harghita, să aibă de patru sau de şapte ori mai mulţi bani ca judeţul Mehedinţi.”, a declarat Marius Screciu.

Șeful PSD Drobeta Turnu Severin a arătat că președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu ar fi trebuit să ducă problemele economice ale Mehedințiului la Guvern și ar fi trebuit să facă demersuri pentru obținerea de fonduri pentru primăriile care nu au bani nici măcar să plătească salariații, nemaivorbind despre alte investiții.

”Asta arată, din punctul meu de vedere, incompetenţa celor care ne conduc, faptul că domnul Aladin Georgescu a ajuns vremelnic pe o funcţie de conducere în judeţul Mehedinţi nu este pregătit, nu este dispus să discute cu Guvernul României, nu este, presupun, primit să vorbească la Guvernul României să rezolve aceste probleme ale judeţului. Este clar că o componentă a zonei de administraţie este dată şi de zona politică, ori dacă tu nu ai acces să discuţi cu Guvernul României, nu te implici, nu vrei, înseamnă că noi ca şi judeţ avem o problemă. Este o pălărie prea mare pentru el Consiliul Judeţean, dar acest lucru se reflectă asupra judeţului.”, a mai declarat Marius Screciu.

Problema RAAN-ului a fost un alt punct de atac la adresa președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, dar și la adresa prefectului Nicolae Drăghiea.

”Nu am văzut nicio luare de poziţie nici a domnului Georgescu, nici a domnului prefect în ceea ce priveşte problema RAAN-ului. Iar, o problemă care ţine de Guvernul României, iar, o problemă şi Georgescu şi domnul Drăghia ar fi trebuit să le meargă la Bucureşti. Problema RAAN-ului este una pe care noi ca şi Partid Social-Democrat ar fi trebuit să o avem în vedere în această perioadă ar fi trebuit ca oamenii care conduc judeţul să caute rezolvări, indiferent care ar fi fost ele, dar trebuiau să se implice. Nu au făcut-o şi în acest moment RAAN-ul este în situaţia care este, nu ştim nimic ce se întâmpla pe viitor.”, a adăugat președintele PSD Drobeta Turnu Severin.

În contextul protestelor angajatilor RAAN, din ultimele săptămâni, Marius Screciu a mai arătat că președintele Consiliului Județean Mehedinți și prefectul județului și-au luat liber când ar fi trebuit să le răspundă oamenilor la revendicările cu care au venit în fața Prefecturii Mehedinți.

”Am primit, (n.r. PSD Mehedinți) în 2012 sute de mii de voturi de la mehedințeni, le suntem datori cu rezolvarea acestor probleme, le suntem datori cu puncte de vedere, cu implicare, ori din păcate, în acest moment, conducerea judeţului doarme. (…)Nu este normal ca domnul Aladin Georgescu să stea cu capul ascuns în nisip ca un struț, iar problemele județului să se agraveze și noi să nu găsim soluții pentru a le rezolva.”, a mai declarat Marius Screciu în cadrul conferinței de presă.

Din punct de vedere politic, Aladin Georgescu este atacat de Marius Screciu cu privire la modul ”dictatorial” în care conduce PSD Mehedinți, în condițiile în care în ultimele zece luni, Biroul Politic Județean a fost convocat o singură dată. Screciu susține că Aladin Georgescu nu a avut mandat din partea Organizației Județene pentru a susține un candidat sau altul la conferința în care s-a decis ca Liviu Dragnea să fie președintele interimar al PSD.

”În momentul de faţă în PSD Mehedinţi nu conduce decât un singur om, şi conduce dictatorial, fără să se consulte cu colegii. E vorba de domnul Aladin Georgescu. Nu avem întâlniri specifice unui partid, deciziile atât la Consiliul Judeţean cât şi la partid le ia singur. Dacă le ia singur să vină să răspundă în faţa cetăţenilor pentru că în 2016 cetăţenii vor vrea să ştie de la noi, de la PSD ce am făcut, cum ne-am implicat şi ce dorim să facem în continuare. PSD Mehedinţi riscă să fie taxat de alegători în 2016 dacă nu ne trezim. Este un semnal de alarmă pe care îl trag în tot ceea ce înseamnă oragnizaţie PSD în Mehedinţi. În acest moment, PSD este pe un drum greșit.”, a conchis Marius Screciu.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top