miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

RAZIE DE AMPLOARE. 250 DE POLIŢIŞTI AU DAT AMENZI DE PESTE 170.000 DE LEI

Peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 173.300 lei ,au fost aplicate de poliţiştii mehedinţeni în cadrul unei ample acţiuni de control efectuată pe raza judeţulului Mehedinţi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La razie au participat 250 de poliţişti care au urmărit prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a infracțiunilor economice precum și depistarea persoanelor care dețin și folosesc ilegal arme de foc.

Oamenii legii au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară pe raza mai multor localități precum Vânju Mare, Breznița de Motru, Butoiești, Traian și Vrata.

“Polițiștii au descoperit în urma activităților desfășurate peste 14.200 țigarete marcate necorespunzător, 310 litri alcool, 71 articole pirotehnice (petarde) și 97 elemente de muniție, constatând 19 infracțiuni, cele mai multe de natură economică(8), rutieră(3), judiciară(2), nerespectarea regimului armelor și munițiilor(2) și trei de altă natură”, a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

De asemenea, au fost legitimate 1.267 persoane și controlate 1.053 autovehicule precum și 85 unităţi comerciale, fiind aplicate 524 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 173.300 lei.

Valoarea bunurilor confiscate în cadrul acţiunii este de peste 11.000 lei.

Polițiștii au ridicat în vederea suspendării sau anulării 28 permise de conducere, șapte dintre acestea pentru consum de alcool la volan și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Ofițerii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat în vederea continuării cercetărilor 3 arme neletale și 97 elemente de muniție.

De exemplu, cu ocazia percheziției efectuate la domiciliul lui C.A., de 29 ani, din comuna Butoiești,  a fost găsită o armă neletală (arbaletă), 80 de bile din oțel și 17 săgeți din plastic cu cap din oțel nefiind autorizat în acest sens, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

De asemenea, în cadrul acestei acţiuni poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale l-au depistat pe V.A., de 41 ani, din comuna Şovarna,  ce poseda mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 2 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate. A fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al unităţii.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top