miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

RESTRICŢII DE NAVIGAŢIE ÎN CAZANELE DUNĂRII PENTRU NAVELE AFLATE ÎN TRANZIT

Potrivit Apelor Române, hidrologii au emis o avertizare de Cod Galben pe Dunăre pentru sectorul aval de barajul Porţile de Fier – Calafat (judeţele Mehedinţi şi Dolj).  Se preconizează ca în următoare perioadă, nivelul lacului de acumulare în amonte de barajul Porţile de Fier I să crească, deja joi înregistrându-se o creştere a cotei cu 70 de centimetri.

barja

Debitul la intrare în ţară pe secţiunea Baziaş a fost în scădere faţă de zilele trecute, atingând valoarea de 11000 mcs, valoare care este totuşi situată peste media multianuală a lunii mai, care se cifrează la 7250 mcs. În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectoarele Cernavodă-Hârşova şi pe sectorul Gruia-Călăraşi. Se preconizează ca în următoare perioadă, nivelul lacului de acumulare în amonte de barajul Porţile de Fier I să crească, deja astăzi s-a înregistrat o creştere peste 70 de centimetri.

genovuŞeful serviciului siguranţa navigaţiei din cadrul Căptinăriei Zonale Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu, spune că  în privinţa restricţiilor de navigaţie se menţine avizul către navigatori dat în urmă cu două săptămâni referitor la faptul că prin sectorul Cazane orice convoi trebuie să atingă o viteză minimă de 6 kilometri în marş amonte, iar pentru aval să-şi ia măsuri ca să se asigure o bună manevrabilitate a convoaielor. Nu există restricţii deocamdată în privinţa încărcăturii.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top