duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

RESTRICŢII PE DN 57 DIN CAUZA ALUNECĂRILOR DE TEREN

Circulaţia rutieră pe drumul naţional 57 între judeţele Mehedinţi şi Caraş Severin se desfăşoară cu restricţii între Eşelniţa şi Dubova. În trei locuri, şoferii trebuie să fie atenţi să să circule alternativ, pe o singură bandă.

pod-rupt-la-EselnitaLa inundaţiile din toamna anului 2014, care au devastat comuna Eşelniţa, a fost afectat şi DN 57, care face legătura cu comuna Dubova. Astfel pe parcursul câtorva kilometri şoferii trebuie să circule cu prudenţă, după cum arată şi poliţiştii pe infotrafic.ro.

„Punctele acestea se găsesc la kilometrul 15+700, kilometrul 17+700 şi kilometrul 19+700, pe DN 57 între Eşelniţa şi Dubova. Circulaţia a fost restrictionată pe o singură bandă, datorită ploilor din toamna anului 2014, mai exact, la 15 septembrie Au fost căderi de pe versanţi şi sigur că lucrurile sunt cunoscute de cei de la Drumurile Naţionale, noi aparţinem de Direcţia de Drumuri şi Poduri Banat – Timişoara, dânşii au fost, au fotografiat, au văzut despre ce este vorba şi rămâne ca să-şi ia lucrurile şi se pot reface probabil în această primăvară, să remedieze aceste lucruri.”, a declarat primarul comunei Eşelniţa, Ioan Ciuru.

Din punctul de vedere al Companiei de Drumuri Naţionale, pentru a se face lucrări de consolidare este nevoie de expertize, studii şi licitaţie.

„Cheltuieli mari sau mici, trebuie să mergem cu paşii mărunţi pentru respectarea legii adică expertiză, încheierea expertizei cu studiu geo, licitaţie şi aşa mai departe. Suntem în curs de a rezolva problema, nu este o problemă deosebită, partea carosabilă este întreagă, doar am restricţionat acolo pe o lungime de câţiva metri, cât s-a prăbuşit taluzul ca să nu avem evenimente. O rezolvăm în primăvară.”, a spus – director Secţiei Drumuri Naţionale Orşova, Ion Cunicel.

Până ce problema va fi rezolvată, şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza în apropierea zonelor afectat. Restricţiile din trafci au fost institute ca să nu se strice şi mai tare terasamentul.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top