duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

Rezultate Bacalaureat: TREI ELEVI AU FOST ELMINAȚI DUPA CE AR FI FRAUDAT PROBA DE LIMBA ROMANA, IN MEHEDINȚI

Comisia Județeană de Bacalaureat a decis ca trei lucrări de la proba de limba și literatura română să fie anulate, după ce membrii au stabilit că elevii care au susținut examenul la Colegiul Național Pedagogic din Drobeta Turnu Severin ar fi fraudat proba, procurorii deschizând un dosar penal pentru fals și uz de fals. Potrivit rezultatelor sesiunii din toamnă a examenului de bacalaureat, în Mehedinți, procentul de promovabilitate este de 16,54%, la sesiunea din toamnă.

bac 2Comisia Județean de Bacalaureat Mehedinți s-a întrunit marți, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți să analizeze lucrările asupra cărora există suspiciunea de fraudă, cu privire la care anterior, conducerea sesizase Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Potrivit inspectorului școlar județean al IȘJ Mehedinți, Mirela Pintea Enea, comisia a stabilit să anuleze trei lucrări întrucât există indicii clare că acestea ar fi fost înlocuite după predarea lucrărilor, la finalul probei de limba și literatura română.

Sursa citată anterior a arătat că lucrările respective erau îndoite, aveau adăugiri făcute de alte persoane decât cei care au susținut proba de examen, dar și alte indicii care i-au determinat pe membrii comisiei de examen să le anuleze.

Întrucât profesorii supraveghetori de la clasele în care elevii au susținut proba nu și-au recunoscut semnăturile, membrii comisiei sunt de părere că lucrările au fost completate sau scrise după ce s-a terminat examenul și adăugate apoi între celelelte pentru a fi trimise în județul Gorj spre corectare.

Doi dintre elevii ale căror lucrări au fost anulate sunt absolvenți ai Liceului din localitatea mehedințeană Cujmir, iar cel de-al treilea este la Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Odobleja”.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin au declarat marți că dosarul privind o eventuală fraudă la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat a fost înregistrat, procurorii făcând cercetări pentru fals și uz de fals.

Ancheta îi vizează pe membrii subcomisiei de bacalaureat de la Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Odobleja”, care i-ar fi ajutat pe cei trei elevi să fraudeze proba de limba și literatura română.

Tot marți, comisia județeană de bacalaureat a analizat și alte lucrări cu privire exista suspiciunea de fraudă, dar a stabilit că în cazul acestora au fost erori de procedură, care nu au impus anularea.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top