vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

REZULTATELE LA EXAMENUL DE CAPACITATE DE AFIŞEAZĂ VINERI, DUPĂ ORA 12,00

Vineri se dau rezultatele la Evaluarea Naţională 2014. La examenul de Capacitate au participat circa 2206  elevi din judeţul Mehedinţi, iar probele au decurs fără niciun incident. Rezultatele de la Capacitate vor fi anunţate nu doar la avizierele şcolilor unde absolvenţii de a VIII-a au dat examenele, ci şi online, pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro.

rez

Absolvenţii de a VIII-a din judeţul Mehedinţi vor afla vineri, 27 iunie, rezultatele la Evaluarea Naţională 2014. Cei 2206 elevi, câţi s-au prezentat la Evaluarea Naţională din judeţul Mehedinţi, vor vedea rezultatele de la Capacitate la avizierele şcolilor, după ora 12,00, unde au susţinut cele două, după caz trei, probe ale Evaluării Naţionale.

Rezultatele la Evaluarea Naţională 2014 vor fi puse şi online, pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro. După afişarea rezultatelor la Capacitate de vineri, elevii care nu sunt mulţumiţi de notele obţinute pot face contestaţii. Rezultatele finale de la Capacitate, după contestaţii, vor fi anunţate marţi, 1 iulie.

Evaluarea Naţională 2014 a început luni, cu proba la Română, examen naţional prin care au trecut peste 166.000 de elevi de clasa a VIII-a, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. Marţi a avut loc examenul de capacitate la limba maternă, iar miercuri, examenul de capacitate la matematică.

Din 2014, media de la aceste teste naţionale va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, iar 25% vor conta mediile din gimnaziu, faţă de 50%, anul trecut, de altfel singura noutate faţă de Capacitatea din 2013, ne-au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Rezultate slabe la simulare

La examenele de simulare din martie 2014, s-au înscris aproape 188.000 de elevi şi s-au prezentat la probe aproape 178.000, însă rezultatele au fost foarte slabe, mai proaste decât anul trecut. Aproape 70% din ei nu au reuşit să ia nota 5 la matematică, conform datelor de la Ministerul Educaţiei.

Dacă luăm în considerare şi rezultatele de la română (67% au luat note peste 5), practic mai puţin de jumătate (48,8%) dintre candidaţi au obţinut medii „de trecere“ la acest prim examen de simulare organizat la nivel naţional, potrivit cifrelor furnizate de minister.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top