miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

ROMII DIN STREHAIA FAC BANI DIN GUNOAIE ADUSE DIN STRĂINĂTATE

900DD3D4-CCBF-4276-980B-781FE62911A7Comisarii de mediu și polițiștii din Mehedinți au confiscat noaptea trecută un TIR încărcat cu deșeuri, care venea din Anglia și avea ca destinație orașul Strehaia.

Mergând pe firul traseului, autoritățile au aflat că este vorba despre 12 transporturi cu gunoaie care fie au ajuns, fie urmează să ajungă în Mehedinți pentru a fi distruse, romii care însoțeau încărcătura declarând că au în Strehaia un incinerator, lucru care s-a dovedit neadevărat.

În fapt, romii din Strehaia au găsit o metodă bună de a face bani. Încasează bani frumoși din deșeuri declarând că le reciclează când de fapt, le aruncă pe câmp, fără să țină cont că poluează mediul înconjurător.

Deșeurile confiscate vor fi trimise din nou în Anglia.

UpDate: Comunicat IPJ Mehedinți

 Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit dosar penal unui bărbat de 29 de ani, din Strehaia care în calitate de administrator al unei societăți comerciale ar fi desfășurat activități de contrabandă calificată și ar fi introdus pe teritoriul României deseuri in scopul eliminării acestora.

Astfel, a fost identificat în trafic un bărbat de 49 de ani, din localitatea Breznita-Ocol, în timp ce conducea un autotren iar în urma controlului efectuat a prezentat documente că ar transporta deșeuri reciclabile din plastic. Ansamblul de autovehicule cu o încărcătură de 23 de tone provenea din Marea Britanie și avea că destinație punctul de lucru al societății comerciale, din Strehaia.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca, în realitate, transportul conținea deșeuri menajere municipale, documentele prezentate fiind întocmite doar pentru a crea o stare aparenta de legalitate.
Din probatoriului administrat în cauza, polițiștii au stabilit că, în perioada martie-aprilie a.c., ar fi fost efectuate 5 transporturi, care făceau parte dintr-un contract unde erau prevăzute 15 astfel de activități, în urma cărora ar fi trebuit să ajungă pe teritoriul României, peste 300 de tone deșeuri.
În acest context, au fost identificate alte 22 de tone deșeuri municipale depozitate într-o semiremorca, ce se afla parcată pe raza localității Simian.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infractionale.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top