duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

RUPEREA USL NU AFECTEAZĂ VOTUL ÎN CJ ȘI CL DROBETA TURNU SEVERIN

Ieșirea Partidului Național Liberal de la guvernare nu atrage după sine formarea altor alianțe în Consiliul JudețeanuslMehedinți și Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, PSD având majoritățile formate, fără aleșii PNL.

“Din punctul meu de vedere, nu există posibilitatea unor noi alianțe politice, pentru că PSD-ul este majoritar peste tot, și la Consiliul Județean, și la Consiliul Local. Nu de acum, ci dintotdeauna, prin urmare, nu se modifică nimic din structura organizatorică la Primăria Municipiului sau la Consiliul Județean.”, a declarat Adrian Duicu.

 PSD nu îl schimbă pe subprefectul Octavian Tuțu

Președintele PSD Mehedinți susține că nu va cere nici demisia subprefectului de Mehedinți, Octavian Tuțu, care a avut susținere liberală și nici a șefilor de deconcentrate, dar aceștia sunt liberi să plece dacă vor.

“Prefectul și subprefectul sunt oameni apolitici, prin urmare, nu sunt desemnați politic, eu sau Partidul Social Democrat nu are nici un drept să ceară demisia cuiva, întrucât ei sunt înalți funcționari publici. Cu privire la directorii de deconcentrate, mulți sunt puși pe funcții în urma unor examene, trebuie să-și mențin posturile. Pe de altă parte nu cred că mai sunt liberali prin deconcentrate, care sunt și vor să fie solidari cu domnul Antonescu, n-au decât să plece. Cei care vor pleca din funcțiile respective, cu siguranță și-au dorit ei foarte mult să plece și să fie solidari cu Partidul Național Liberal.”, a mai declarat Adrian Duicu.

De cealaltă parte, preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu a declarat că o decizie în privinţa formării unei posibile alianţe se va lua în Biroul Politic Judeţean al PNL Mehedinţi, care se va întruni la sfârşitul acestei săptămâni.

La nivelul Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, cât şi la nivelul Consiliului Judeţean Mehedinţi, PSD Mehedinţi deţine o majoritate lejeră, fără voturile liberalilor, după ce  la vot este susținut de o mare parte a consilierilor locali şi judeţeni PDL.

Astfel, în Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, PSD are cinci consilieri, dar a format majoritate la vot, imediat după alegerile locale din 2012, când li s-au alăturat alți cinci consilieri PDL.

Aceeași situație se regăsește și în cadrul Consiliului Județean Mehedinți, unde Partidul Social Democrat are șase consilieri, dar la vot, sunt susținuți de alți șase consilieri ai Partidului Democrat Liberal.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top