duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MUZEUL DE ARTĂ DIN DROBETA TURNU SEVERIN VA FI REABILITAT CU FONDURI EUROPENE ȘI DE LA CONSILIUL JUDEȚEAN

Muzeul de Artă din Drobeta Turnu Severin, o clădire de patrimoniu cu elemente de stil baroc, construită în urmă cu 127 de ani va fi reabilitat, printr-un proiect a cărui valoare depășește 9,5  milioane de lei, conducerea Consiliului Județean semnând marți, contractul de finanțare.

aladin georgescu

Preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, în calitate de beneficiar,  împreună cu directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, în calitate de reprezentant al Organismului Intermediar, au semnat marți, contractul de finanţare cu Autoritatea de Management, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pentru proiectul cu titlul “Consolidare, Reabilitare şi Restaurare Muzeul de Artă, Drobeta Turnu Severin”.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 5, Prioritatea de Investiţii 5.1 –  Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Clădirea arurma să fie reabilitată și consolidată pe durata a 37 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 9.580.948,77 lei,  cu o contribuţie proprie a Consiliului Județean Mehedinți în valoare de 324.274,47 lei.

Muzeul de Artă are o arhitectură aparte, a fost construit în 1890 de familia Sabetay, una dintre cele mai bogate şi mai renumite de pe aceste meleaguri şi pentru construcţia lui au fost aduşi meşteri italieni, care au decorat clădirea cu stucaturi baroce, vitralii şi mozaicuri de oglinzi, dar care în momentul de faţă se află într-un stadiu avansat de degradare.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Mehedinți, proiectul va asigura prin abordarea sa inovativă redeschiderea muzeului către publicul larg, iar impactul asupra acestui public va fi extins şi pe termen lung.

”De asemenea, efectul asupra turismului local va fi unul ridicat, reuşindu-se exploatarea eficientă şi durabilă a potenţialului turistic. Beneficiile aduse comunităţii sunt: creşterea gradului de atractivitate al oraşului, exploatarea avantajelor oferite de potenţialul turistic local, relansarea muzeului ca obiectiv cultural şi turistic major la nivel local şi regional.”, se mai arată în comunicatul CJ Mehedinți.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top