miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

S-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU REALIZAREA PROIECTULUI TEHNIC AL DRUMULUI ”STRATEGIC” DIN MEHEDINȚI

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat joi, 10 mai 2018, contractul pentru realizarea Proiectului Tehnic (PT), în vederea reabilitării și modernizării a 112 kilometri de drumuri județene. Investiția are o valoare de peste 200 de milioane de lei, proveniți din fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

SEMNARE CONTRACT DRUM STRATEGIC
Contractul pentru realizarea Proiectului Tehnic a fost semnat la sediul Consiliului Județean Mehedinți, acesta urmând să fie întocmit într-un termen de 45 de zile de către câștigătorul licitației publice, o asociere de două firme cu experiență în domeniu.
”În urma licitației s-a desemnat câștigătorul pentru realizarea Proiectului Tehnic. În termen de 45 de zile, această firmă va întocmi Proiectul Tehnic pentru acest drum pe care noi l-am denumit ”strategic”. Am convingerea că partenerul nostru se va încadra în termen, că nu va fi nevoie de prelungire și că va fi un proiect foarte bun care să nu necesite ajustări pe parcursul execuției lucrărilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Reprezentantul legal al liderului asocierii, Aurelian Grigorescu, a dat asigurări că se va încadra în termenii contractului, astfel încât, Proiectul Tehnic să fie predat la termen.
”Suntem o asociere de două firme care vom participa la realizarea Proiectului Tehnic. Noi am început deja să culegem informații cu privire la proiectare. Termenul este foarte scurt, de 45 de zile, dar, cu siguranță, ne vom încadra pentru că avem experiență cu proiectele finanțate prin intermediul Programului Operațional Regional”, a declarat Aurelian Grigorescu.
După ce firma contractată va realiza Proiectul Tehnic, acesta va fi avizat în Comisia Tehnico-Economică de la nivelul Consiliului Județean Mehedinți, urmând ca apoi să demareze procedura de achiziție publică pentru execuția lucrărilor.
Proiectul vizează reabilitarea şi modernizarea drumurilor din judeţul Mehedinţi după cum urmează:
– DJ 562A – Gruia (int. DN 56C)- Rogova (int. DN 56A);
– DJ 563 – int. DN 56A – Oprişor (int. DJ 561 A);
– DJ 561A – Oprişor (int.DJ 563) – Bălăcița (int.DJ 606) – Gvardinița – Bîcleș – int. DJ 606A (Plopi);
– DJ 606A – int. DJ 561A – Plopi – Izvorălu (int. DJ 561A);
– DJ 561A – int. DJ 606A – Tîmna – int DN6;
– DJ 607 – int. DN 67A (Strehaia) – Grozeşti – Păsărani – lim. jud.Gorj).
Drumurile judeţene care vor fi modernizate vor fi conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T).

Fotografia postată de Consiliul Judetean Mehedinti.
Fotografia postată de Consiliul Judetean Mehedinti.
Fotografia postată de Consiliul Judetean Mehedinti.
Fotografia postată de Consiliul Judetean Mehedinti.
loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top