miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

S-AU FINALIZAT CERCETĂRILE ÎN CAZUL CONDUCĂTORULUI AUTO DIN TELEORMAN CARE A VRUT SĂ MITUIASCĂ UN POLIŢIST DIN MEHEDINŢI

politia rutieraOfiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi, delegaţi în cauză au finalizat la data de 13.03.2014  cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi a emis acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi a propus condamnarea lui D.T., din Teleorman, la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

S-a propus, de asemenea, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere stabilindu-se ca termen de supraveghere 2 ani şi prestarea, pe o perioadă de 70 zile lucrătoare, a unei munci neremunerate, în folosul comunităţii, la Primăria Turnu Măgurele, judeţul Teleorman.

La data de la 28.02.2014, un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi – Serviciul Rutier a sesizat ofiţerii D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, aflându-se în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 6 (E70), pe raza localităţii Tîmna, judeţul Mehedinţi, a depistat un autoturism înmatriculat în Spania care se deplasa cu viteza de 107 Km/h în localitate, iar conducătorul auto i-a oferit iniţial suma de 50 Euro pentru nu lua măsura sancţionării contravenţionale.

Fiind invitat la sediul I.P.J. Mehedinţi în vederea efectuării celorlalte verificări, conducătorul auto a insistat în demersul său, oferindu-i agentului de poliţie suma de 150 Euro pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi a nu lua împotriva sa măsura sancţionării contravenţionale şi reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În urma sesizării, conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită,  în aceeaşi dată fiind organizată şi desfăşurată acţiunea de prindere în flagrant.

Prin ordonanţa procurorului din 28.02.2014 a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 zile faţă de inculpat. Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaşterea a vinovăţiei au fost înaintate Tribunalului Mehedinţi.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top