sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

SALARIAŢII RAAN SE PREGĂTESC DE GREVĂ: PESTE 1000 DE OAMENI AR PUTEA IEŞI ÎN STRADĂ SĂPTĂMÂNA VIITOARE

raanSurse din cadrul mişcării sindicale ne-au precizat că se strâng semnături de la angajaţi ca săptămâna viitoare peste 1000 de salariaţi din Termo şi Romag să iasă în stradă.

 

Se pare că răbdarea celor circa 2000 de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare a atins pragul de sus şi nemulţumirile legate de incertitudinea în care se găsesc oamenii tind să răbufnească. Surse din interiorul regiei ne-au precizat în urmă cu puţin timp că în cadrul celor două entităţi economice de pe platforma Halânga, sindicaliştii strâng în aceste zile semnături de la salariaţi în scopul declanşării grevei pe termen nelimitat, începând se săptămâna viitoare. Planul sindicaliştilor este acela ca începând cel mai probabil de luni, muncitorii din schimbul trei să nu mai părăsească locul de muncă, iar muncitorii din schimburile unu şi doi să declanşeze proteste atât în faţa Romag Termo şi Romag Prod, dar şi un marş între cele două unităţi economice şi Primăria Tr. Severin

Angajaţii revendică întârzierea salariilor, neacordarea bonurilor de masă şi a bonurilor cadou de Paşte, dar şi faptul că încă nu ştiu care va fi viitorul salariaţilor disponibilizaţi, după ce fabrica de apă grea va fi închisă.

Aşa cum se precizează în Monitorul Oficial, începând cu data de 1 iuie Romag Prod intră în procedură de închidere controlată, urmând din 18 august, Termo să nu mai livreze agent termic oraşului Drobeta-Turnu-Severin. Aceleaşi surse au mai precizat că începând cu 31 august, Regia se va desfiinţa, iar toţi salariaţii vor fi disponibilizaţi, urmând a se înfiinţa o societate nouă. „Salariaţii sunt nemulţumiţi că nu ştiu nici până acum care la va fi viitorul, ce drepturi vor primi (salarii de completare şi drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă”) a precizat sursa, care a dorit însă să-şi păstreze anonimatul.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top