miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

SALUTĂRI DIN HELSINKI, DE LA PONEA, PENTRU ADRIAN DUICU

Noi stenograme apărute în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie împreună cu fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Ştefan Ponea, arată disponibilitatea lui Duicu de a-i face pe plac lui Ponea, dar şi faptul că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc a propus-o pe Elisabeta Ponea în funcţia de procuror-sef al Sectiei Judiciare a DNA, contrar celor declarate iniţial de reprezentantul Guvernului. Ştefan Ponea a refuzat iniţial promovarea în funcţia de adjunct la Ordine Publică, pe motiv că trebuia rezolvată şi problema soţiei sale, în sensul că trebuia şi ea mutată într-o structură DNA, ca cei doi să nu stea despărţiţi. Potrivit procurorilor, baronul PSD, Adrian Duicu incerca sa o mute la Bucuresti drept rasplata pentru faptul ca sora ei, judecator, l-ar fi scapat pe seful CJ Mehedinti de un dosar in care era acuzat de conflict de interese.

duicu1-465x390-300x251Elisabeta Ponea, Ştefan Ponea şi Adrian Duicu purtau adesea discuţii telefonice, chiar când familia Ponea se afla în concediu.

Potrivit inregistrarilor din dosar, publicate de Hotnews.ro, pe data de 10.04.2013, Duicu este contactat de Ponea.

Stenograma Duicu Ponea despre promovare

Duicu: Da, Fane…

Ponea: Sa traiti domnu presedinte. M-a sunat asta, secretaru’ de stat Anghel Andreescu.
Duicu: Asa?
Ponea: Si a zsi ca sunt mutat la Directia Ordine Publica, adjunct…
Duicu: De cand?
Ponea: Si i-am zis: Pai, stati putin ca…Ca ma intrebase „esti mutat?”. Pa, nu mi-a zis data exacta. Cu intai, cred, acum care vine.
Duicu: Asa?
Ponea: Ca esti mutat la Directia Ordine Publica adjunct. Ca am inteles ca stii si ca vrei. Zic: Pai, stati putin ca nu e…nu vreau. Trebuie sa discutam intai.
Duicu: Bun. Da’ iti convine acolo?
Ponea: Pai…aaa…Nu prea-mi convine, ca nu…In primu’ rand ca functia este echivalenta cu cea de inspector-sef, deci nu castig absolut nimic. Si nu…Eu nu stiu daca…Cum sa ma mut?
Duicu: Mda.
Ponea: Singur iara? Plec asa aiurea ca tampitu’?
Duicu: Bun. Eu chiar aicea…astept sa intru la premier acuma, sunt la guvern. Sunt aici la usa, astept sa ma sune si urc sus. Chiar aicea in fata guvernului sunt.
Ponea: Ca asta imi dadu o jumat’ de ora. Domnu’ Andreescu. Sa ma gandesc. Ca dupa aia, daca nu, el n-o sa mai…cand o sa vreau eu, n-o sa mai fie el de acord. Pai, da. Da’ nu pot. Stati putin, lasati-ma sa discut si eu cu familia.
Duicu: Deci, adjunct la Ordine Publica. Exact ce ti-a … ce mi-a spus Doru ca a vorbit cu…
Ponea: Da. Da. Da. Da’ unde plec asa acuma?! Ca daca nu…
Duicu: Pai, nu…Si ea trebuie sa plece, nu incape discutie. Bun. Si aci cine sa vina?
Ponea: pai, nu mi-a zis asta. Da’ daca-l sunati pe Dumitrescu, sigur stie.
Duicu: Hai ca-l sun acuma.
Ponea: Bine.
Duicu: Hai! Si te sun eu.
Ponea: Da.

La data de 18.05.2013 baronul Duicu discuta cu sotii Ponea, aflati in concediu. Dupa o discutie cu seful IJP Mehedinti, baronul PSD continua discutia cu Elisabeta Ponea, care la vremea respectiva ocupa functia de sef al Parchetului pe langa Curtea de Apel Craiova.

Stenograma Duicu Elisabeta Ponea 2

Ponea Elisabeta: Ce faceti domnu’ presedinte? Buna ziua.

Duicu Adrian: Saru’ mana doamna procuror. Ce faci? I-ai luat mintile cu totu’ pe-acolo! Nu mai stie nimic de el, prin Helsinki.
Ponea Elisabeta: (rade)…E! Nici chiar asa!
Duicu: Mai des trebuie sa-l duci acolo, nu-l tine pe-aici prin prosteala asta ca…
Ponea Elisabeta: Da. (Razand) Ce faceti?
Duicu: Foarte bine ati facut. Bravo voua! Uite, prin oras, ma duc spre casa.
Ponea Elisabeta: A! Foarte bine.
Duicu: Bravo voua ca v-ati facut timp si v-ati dus pe-acolo ca…chiar merita!
Ponea Elisabeta: Pai…Auziti? E atat de putin timp…
Duicu: Chiar merita! Numa’ munca si…
Ponea Elisabeta: Pai, asa este.
Duicu: Bravo voua!
Ponea Elisabeta: Bine, domn’ presedinte. Vroiam sa va salut. Vi-l dau pe Stefan.
Duicu: Bine. Saru’ mana. Multumesc mult. Saru’ mana.
Ponea: Bine. La revedere.
Duicu: Saru’ mana.
Ponea Constantin Stefan: Alo?
Duicu: Bravo tie.
Ponea: Prin Riga e iar foarte frumos, am trecut pe acolo.
Duicu: Cu ce sunteti, cu microbuz banuiesc, nu?
Ponea: Nu, cu un autocar de asta frumos (…)

Directia Nationala Anticoruptie a confirmat, pe data de 30 iunie, informatia ca ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a propus-o pe data de 2 septembrie 2013 pe Elisabeta Ponea, sotia fostului inspector -sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, Constantin Stefan Ponea, in functia de procuror-sef al Sectiei Judiciare a DNA.
Fragmente din propunerea de prelungire a arestarii preventive a lui Adrian Duicu:

Hotnews.ro mai arată că la data de 2 septembrie 2013 inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis inculpatului PONEA CONSTANTIN STEFAN un mesaj SMS cu urmatorul continut: „Zilele.astea.o.sa.fie.contactata.sotia.ta”. La data de 4 septembrie 2013, Ministerul Justitiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea ca numita PONEA ELISABETA sa fie numita in functia de procuror sef al Sectiei Judiciare a Directiei Nationale Anticoruptie. Inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN a promis numitului PONEA CONSTANTIN STEFAN ca isi va folosi aceasta influenta, ceea ce a si facut, cum se va vedea in cele ce urmeaza, pentru a-i determina pe acestia sa faca acte care intra in atributiilor lor de serviciu; anume, in cazul celor dintai (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, seful Inspectoratului General al Politiei Romane) sa il mentina temporar pe numitul PONEA STEFAN in functia de inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti (aceasta in situatia in care exista posibilitatea, iar pentru numitul PONEA CONSTANTIN STEFAN, „pericolul” ca in aceasta functie sa fie numita o alta persoana), iar la o data ulterioara (cand va dori numitul PONEA CONSTANTIN STEFAN, in functie si de „promovarea” sotiei sale, cum se va vedea in cele ce urmeaza) sa il numeasca intr-o functie de conducere in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, respectiv director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa o numeasca pe numita POPEA ELISABETA (sotia numitului PONEA CONSTANTIN STEFAN, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova) intr-o functie de conducere in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.”

Elisabeta Ponea a fost, pana in 2012, timp de doua mandate, procuror sef la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Ştefan Ponea se află în arest preventiv, împreună cu Adrian Duicu, pentru acuzaţii de corupţie şi trafic de influenţă, din data de 4 aprilie.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top