miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

SCRECIU: Municipiul Drobeta Turnu Severin are nevoie de piste pentru bicicliști

Consilierul local Marius Screciu consideră că în municipiul Drobeta Turnu Severin este nevoie urgentă de amenajarea unor piste speciale pentru bicicliști care să străbată orașul, mai ales că în oraș, sunt sute de persoane care au renunțat la autoturisme și circulă cu astfel de mijloace de transport, mai ales pe perioada verii.

În contextul realizării unor astfel de benzi pe străzi, fostul viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin consideră că oportună ar fi atragerea de fonduri europene în perioada următoare.

marius-screciu”În toate orașele europene, în toate orașele civilizate, există piste speciale pentru bicicliști cum există și spații pentru pietoni. Ne pregătim pentru anii viitori, mai ales că vor veni și fonduri europene să găsim banii necesari să facem aceste spații, aceste piste, în tot orașul. Ați văzut și în București, înclusiv Calea Victoriei are o pistă pentru bicicliști. Cred că este timpul ca și Severinul să aibă astfel de piste, mai ales că sunt foarte mulți bicicliști și de la an la an, numărul lor crește. Am văzut că oamenii merg cu bicicletele și la serviciu. Chiar sunt foarte multe biciclete care circulă în oraș.”, a declarat Marius Screciu.

Declarația a fost făcută în contextul în care la sfârșitul săptămânii, în Drobeta Turnu Severin s-a desfășurat evenimentul devenit tradiție, ”Skirt Bike”, organizat de Organizația Cyclomaniacs și Primăria Drobeta Turnu Severin.

La circuitul pe biciclete, pe străzile din Drobeta Turnu Severin au participat, potrivit organizatorilor, peste 250 de adolescente și femei care au ales să își împodobească bicicletele cu flori, să îmbrace fuste și să pedaleze.

La eveniment a participat și Mara, fiica lui Marius Screciu, amatoare de mersul pe bicicletă.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top