vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

SEDIUL PNL TURNU SEVERIN, EVACUAT DE PRIMĂRIE

Organizaţia municipală a PNL Drobeta Turnu-Severin a rămas fără sediu, după ce Primăria municipiului a procedat astăzi la evacuarea chiriaşului său. Primăria, în calitate de proprietar al imobilului, spune că PNL a încălcat mai multe prevederi din contract.

EVAC 1

Evacuarea din sediu s-a făcut marţi după-amiază, la faţa locului fiind prezent din partea Primăriei Drobeta Turnu-Severin, viceprimarul Romulus Vâlcu, cel care a fost exclus din PNL Mehedinţi la sfârşitul lunii mai a.c. Potrivit edilului, PNL Mehedinţi a fost sancţionat luni cu suma de 50.000 de lei pentru lucrări în interiorul sediului fără autorizaţie de construcţie, iar astăzi s-a trecut la evacuare.

„Toată lumea trebuie să respecte legea. Ieri a fost întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională fiindcă s-au EVAC 3adus modificări şi s-a construit în sediu fără autorizaţie de construcţie, fără certificat de urbanism. De menţionat că proprietar pe acest spaţiu este Primăria muncipiului. Mai mult decât atât astăzi ne aflăm la evacuare întrucât conform contractului de închiriere aveau nişte obligaţii asumate, printre care şi plata chiriei. Nu s-a plătit nici chiria de 18 luni ori potrivit contractului pentru neplata chiriei mai mult de trei luni, articolul 8 prevede că este titlu executoriu şi se procedează la evacuare. Datoria este în jur de 800 de lei, dar trebuie reţinut faptul că această chirie este foarte mică, undeva în jur de 20 de lei pe lună. Nici măcar aceşti 20 de lei nu au fost plătiţi şi aşa cum vă spuneam mai mult decât atât s-a schimbat şi destinaţia, în sensul că a fost pentru organizaţia municipală a Partidului Naţional Liberal şi acum este cabinet parlamentar”, a precizat viceprimarul Romulus Vâlcu.

EVAC 2În jurul orei 15,20, pe strada I.C. Brătianu, lângă o terasă cochetă din buricul Severinului, şi-a făcut apariţia un tractor cu mai mulţi muncitori ai primăriei. Au venit înarmaţi cu tot felul de bormaşine şi alte scule necesare deschiderii uşii de acces în sediu. De pe margine totul era supervizat de alţi angajaţi tesa ai Primăriei de la serviciul urbanism, dar şi câţiva poliţişti comunitari. Din partea PNL Mehedinţi, nu a fost nimeni prezent, astfel că muncitorii şi-au pus în lucru bormaşinile şi în câteva minute au spart yala. În interior nu era decât un dulap, astfel că nu prea fusese nevoie de tractor. S-a încheiat un proces verbal de către reprezentanţii primăriei, după care s-a trecut la schimbarea yalei.

Concret, Primăria oraşului a imputat liberalilor mehedinţeni că nu şi-au plătit chiria, că au realizat lucrări la faţada sediului şi că au construit un perete despărţitor în interiorul spaţiului fără acordul proprietarului şi că acolo se amenaja cabinetul parlamentar al deputatului PNL , Mihai Stănişoară.

De cealaltă parte, Mihai Stănişoară consideră că tot ceea ce s-a întâmplat este „un abuz fără precedent al primăriei Drobeta Turnu-Severin împotriva unui partid politic”. În calitate de parlamentar PNL, i se pare firesc să-şi amenajeze cabinetul în sediul organizaţiei PNL Turnu Severin.

„Acolo este sediul organizaţiei municipale a PNL Turnu Severin, care are contract legal cu Primăria. Eu ca şi deputat PNL, în mod logic am voie să stau în acel sediu, să-mi desfăşor acolo activitatea. Nu aveau voie să intre cu forţa acolo”, a declarat deputatul Mihai Stănişoară. Acesta a mai spus că cel mai probabil PNL Mehedinţi va formula plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului Severinului şi a viceprimarului Romulus Vâlcu.

Corina Macavei

loading...


4 comentarii

 1. Clona PDL Mehedinti

  Dictonul ” Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face ” se potriveste de mine „portocaliului” Stanisoara !
  Din pacate in detrimentul liberalilor autentici din Dr. Tr. Severin ; veti vedea si rezultatele concrete
  ale acestui mariaj nociv in Mehedinti cat de curand.

 2. Stanisoara n-are nici-o treaba cu organizatia PNL Mehedinti , ci cu cea din Bucuresti ! El a fost ales parlamentar PDL si NU PNL ! Sa-si faca respectivul cabinet in cladirea pensiunii lui Palasca sau la fostul sau colegul Saceanu…..

 3. Sa nu dispuna d-l parlamentar PNL/fost PDL de banii necesari pt. a-si inchiria un cabinet ?!
  Hai sa fim seriosi .

 4. Un fost viceprimar PNL , de meserie jurist , nu stie ce inseamna un contract de inchiriere ?!
  Sau a vrut sa-l pacaleasca pe deputatul Stanisoara cu plata chiriei …….

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top