miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

ȘEFUL CJ MEHEDINȚI PARTICIPĂ LA SUMMITUL EUROPEAN AL REGIUNILOR ȘI ORAȘELOR

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, participă în zilele de 14 și 15 martie 2019, la cel de-al 8-lea Summit european al regiunilor și orașelor, eveniment intitulat ”(Re)Construirea EUropei” care se desfășoară la București. Invitația a venit din partea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din  România și a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, evenimentul fiind organizat în contextul în care România asigură în această perioadă președinția Consiliului Uniunii Europene.

3D769E6F-5612-4C08-8AE9-C38E97881BDD

AABAFEFE-990F-479C-B721-1110D3F0A0B6Evenimentul este o premieră importantă pentru România, întrucât este cea mai mare reuniune a primarilor, preşedinţilor consiliilor regionale şi a altor aleşi la nivel local şi regional din întreaga Europă. Temele dezbaterilor programate sunt legate de viitorul Uniunii Europene și modalitățile de implicare mai eficientă a cetățenilor în proiectul european prin intermediul autorităților locale și regionale.

Summitul este organizat, în comun, de Comitetul European al Regiunilor, Președinția română a Consiliului Uniunii Europene și delegația română la Comitetul European al Regiunilor​. În cadrul evenimentului, se va adopta o declarație menită să prezinte viziunea unei Uniuni Europene reînnoite a liderilor locali și regionali care, astfel, doresc să-și facă auzită vocea înainte de alegerile europene din luna mai și de următorul mandat al instituțiilor UE.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top