marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

ȘEFUL DIRECȚIEI SANITAR VETERINARE MEHEDINȚI ȘI O ANGAJATĂ, VIZAȚI ÎNTR-UN DOSAR DE INFRACȚIUNI ECONOMICE

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți, Sorin Jianu și o angajată a instituției sunt vizați de mai multe percheziții pe care le desfășoară polițiștii din Mehedinți cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române, într-un dosar de infracțiuni economice.

dsv mehedintiPoliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți efectuează joi,5 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, conflict de interese, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi omisiunea sesizării, printre cei vizați fiind seful Direcției Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Mehedinți, Sorin Jianu.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, în perioada 2009-2015, reprezentantul unei Direcției Sanitar Veterinare Mehedinți, prin persoane interpuse, ar fi preluat în concesiune o circumscripţie sanitar-veterinară din judeţ, avizând la plată deconturi nereale, privind mai multe acţiuni sanitar-veterinare, desfăşurate în cadrul unor programe naţionale. În baza acestora, s-ar fi decontat şi retras, din conturile bancare, 882.234 de lei.

De asemenea, bărbatul ar fi sprijinit activitatea unei alte societăţi, care a concesionat activitatea unei unităţi sanitar-veterinare din judeţ, aprobând la plată deconturi nereale, 430.328 de lei.

Polițiștii fac joi, percheziții atât la locuința șefului DSV Mehedinți, cât și la circumscripția din comuna Breznița de Ocol. Cele două persoane vizate vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pentru audieri.

Se pare că ancheta polițiștilor ar fi pornit, după ce alți angajați ai DSVSA Mehedinți ar fi formulat plângeri la Poliție, aceștia aflându-se în conflict deschis cu directorul instituției de mai mult timp.

Cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top