sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

SIBINESCU: „Alianța Vestului: model de urmat sau doar propagandă politică?”

Președintele ALDE Drobeta Turnu-Severin, senatorul Ionuț Sibinescu a transmis vineri un comunicat de presă arătând că Alianța Vestului este mai degrabă un mod de a face  propagandă politică, decât un model de urmat,  având în vedere că primarii care au format-o provin de la un singur partid politic – PNL. Sibinescu susține că orașele care le-au format au primit de-a lungul timpului finanțări guvernamentale.

Redăm mai jos, integral, comunicatul semnat de senatorul Ionuț Sibinescu:

5B7480C7-0951-41E5-AABE-63F173443BE2

Președintele ALDE Drobeta Turnu-Severin, senator Ionuț Sibinescu: „Alianța Vestului: model de urmat sau doar propagandă politică?”

“Săptămâna aceasta un subiect principal de dezbatere a fost așa-zisa Alianță a Vestului. S-au spus multe despre aceasta, atât lucruri bune, cât și rele. Cred că acest model de alianță pe care l-au realizat primarii de municipii din Vestul țării ar trebui să fie analizat la nivel național, nu doar să fie contestat.  

De ce?

În primul rând, din punctul meu de vedere, pentru ca România să se dezvolte, iar localitățile din țara noastră să reducă decalajul față de alte state europene, orice inițiativă care poate să contribuie la acest deziderat este binevenită. Orice demers, fie că e la nivel local, fie că e la nivel central, prin care sunt atrase resurse pentru ca localitățile să se modernizeze trebuie să fie văzut drept o oportunitate. Nu ascund faptul că mi-aș dori, dacă s-ar realiza un asemenea proiect regional, ca Drobeta Turnu – Severin să participe, alături de celelalte municipii și de ce nu localități din regiunea Olteniei, la crearea unei asemenea alianțe care să ajute la dezvoltarea orașului. Dacă aceste proiecte vor aduce finanțare pentru dezvoltarea localităților, atunci ele ar trebui luate în calcul, însă trebuie văzut în ce măsură pot fi accesate fonduri europene pentru dezvoltarea regiunilor, având în vedere și declarația comisarului Corina Crețu.

Indiferent că discutăm despre municipii, despre consilii județene, cred că astfel de asocieri sunt binevenite atât timp cât ele sunt în interesul cetățeanului. Ele nu sunt o idee rea pentru dezvoltarea locală și regională. Astfel de asocieri, alianțe pot fi și un semnal către investitori români sau străini că reprezintă o piaţă mai mare. O asemenea asociere poate fi de succes dacă poate să atragă nişte investiţii.

Totuși, o problemă în privința Alianței Vestului apare din cauza participanților. Dincolo de izul politic al acestei Alianțe (doar primari PNL), regăsesc și o ipocrizie în acest demers. De ce? Pentru că zona de Vest a fost, pȃnă acum, cea mai mare beneficiară a alocărilor de la nivel central în infrastructură, spre exemplu.

Nu cred că Guvernul e dator vreunuia din aceste municipii. Spre exemplu, în perioada guvernării Tăriceanu au fost pompați o grămadă de bani la Cluj. Clujul nu poate spune vreodată că e un oraş defavorizat, care nu poate să funcționeze fără contribuţii de la bugetul de stat. Nu. A primit bani de la bugetul central, la fel ca și celelalte oraşe. Din păcate, cei patru primari PNL vor să pună alianța în termenii unei dispute cu Guvernul, un lucru pentru care nu cred că sunt îndreptăţiţi să o facă, pentru că toate aceste oraşe au fost, poate, îndestulate cu bani de la bugetul de stat.

Însă, aș atrage atenția asupra altui aspect al acestei Alianțe a Vestului. Inițiativa mi se pare că reprezintă dovada cea mai clară a incapacității politice a conducerii PNL. În vreme ce primarii lor așteaptă proiecte și susținere, alături de promovarea unei agende constructive pentru dezvoltarea României, conducerea PNL se rezumă doar la „Jos Puterea”. Acțiunile PNL-ului urmăresc doar distrugerea adversarilor prin orice metodă.  

Senator Ionuț Sibinescu,

Președintele ALDE Drobeta Turnu – Severin

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top