marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

ŞOFERI BĂUŢI, INFRACŢIUNI ECONOMICE ŞI PERSOANE DISPARUTE DEPISTATE DE POLIŢIŞTI LA SFARSITUL SĂPTĂMÂNII

Un număr de 16 şoferi au rămas fără permise de conducere la sfârşitul săptămânii trecute, după ce au fost prinşi de poliţişti încălcând regulile în trafic, alţi conducători auto fiind depistaţi cu o concentraţie mare de alcool în aerul expirat, motiv pentru care li s-au întocmit dosare penale şi li s-au recoltat probe biologice. Mai mulţi administratori ai unor societăţi comerciale s-au ales cu dosare penale pentru evaziune fiscală.

politie

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, în Drobeta Turnu Severin au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolile, doi şoferi cu vârste de 39 şi 47 de ani. Primul a condus un autovehicul pe strada I.C. Brătianu, iar după ce a fost testat cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,76 mg/l, alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Serviciul Județean de Ambulanță Mehedinți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cel de-al doilea şofer a condus o autoutilitară pe strada Topolniței, sub influenţa băuturilor alcoolice, în aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ameţit de aburii alcoolului, un bărbat în vârstă de 38 de ani a intrat într-o staţie peco din Orşova şi a acroşat arborii ornamentali. Un al şofer din Izvoru Bîrzii a fost depistat conducând cu o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot la şfârşitul săptămânii, poliţiştii mehedinţeni au depistat şi mai mulţi bărbaţi care conducea autoturisme pe drumurile publice deşi nu au avut niciodată permise de conducere.

Pe lângă numărul mare de echipaje de poliţie rutieră care au fost angrenate în activităţi de control, la sfârşitul săptămânii şi structurile de Investigații Criminale au depistat pe raza municipiului o persoană de 48 ani, din comuna Măgureni, județul Prahova, urmărită la nivel național.  Aceasta a plecat la începutul lunii spre Autogara Sud Ploiești pentru a se deplasa în străinătate însă nu s-a urcat în autocar şi a fost ulterior reclamată ca dispărută de familie.

Totodată, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit acte de urmărire penală faţă de reprezentanţii mai multor societăți comerciale pentru infracţiuni de evaziune fiscală.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii mehedinţeni, la sfârşitul săptămânii au fost angrenaţi 450 de poliţişti care au dat 632 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 314.000 lei. Tototdată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 5 arme de foc, două letale şi trei neletale, muniție, dar şi bunuri în valoare de 8.221 lei.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top