miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

SONDAJ SOCIOPOL: DNA ABIA PE LOCUL ZECE ÎNTR-UN TOP AL ÎNCREDERII ROMÂNILOR

armata-angajari_4231749b27Românii au încredere, în această ordine, în Pompieri, Armată, Jandarmerie şi Biserică

Într-un comunicat de presă dat publicitaăţii de Jandarmeria Română se precizează că un sondaj de opinie Sociopol, efectuat în perioada 16-20 octombrie, arată faptul că Jandarmeria Română se menţine în topul preferinţele românilor, cu 78% încredere – procent în creştere cu 14% faţă de rezultatele obţinute la ultima sondare a opiniei publice realizată în luna septembrie a anului în curs.

Acelaşi sondaj Sociopol cu privire la percepţia publică asupra instituţiilor statului mai dezvăluie faptul că pe primul loc în preferinţele de încredere ale românilor se află Pompierii, urmaţi de Armată şi Jandarmerie, care se află pe un loc trei în preferinţele acestora. Astfel, 95% dintre români au încredere în Pompieri, urmaţi de Armată cu 83%, şi Jandarmerie cu 78%. Biserica se află pe locul al patrulea, cu 72%, iar DNA pe locul al zecelea cu 55%, ocupând aceeaşi poziţie ca şi BNR.

Rezultatele au la bază studiul unui eşantion reprezentativ de 1.004 persoane prin intermediul interviurilor telefonice, eroarea maximă de eşantionare fiind de +/- 3.2%.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top