duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

STELA MIHAI ŞI ALTE CINCI PERSOANE, REŢINUTE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ DE 3,3 MILIOANE DE EURO

Un număr de şase persoane între care mătuşa lui Leo de la Strehaia, fiica şi fiul acesteia au primit ordonanţe de reţinere fiind suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 3,3 milioane de euro.

1-doamna-cu-pantofii-de-aur-are-probleme-cu-legea„În urma cercetărilor poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de R.I., de 36 ani, M.S., de 52 ani, M.L., de 34 ani, M.M., de 33 ani şi M.I., de 27 ani, toţi din localitatea Strehaia, jud. Mehedinţi, aceştia având calitatea de împuterniciţi şi administratori de societăţi comerciale cu sediul pe raza localităţii de domiciliu.”, se arată într-un comunicat remis, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

Cei cinci au fost reţinuţi miercuri seara, între aceştia regăsindu-se Stela Mihai, autoproclamata preşedinta romilor din Strehaia, fiica şi fiul acesteia.

Ulterior, în noaptea de miercuri spre joi, la sediul IPJ Mehedinţi, pentru audieri a ajuns administratorul unei alte societăţi din Strehaia, care nu a fost găsit la domiciliu în timpul percheziţiilor de miercuri dimineaţa, în urma audierii, acesta fiind de asemenea reţinut pe bază de ordonanţă.

Cei şase vor fi prezentaţi Tribunalului Mehedinţi, în cursul zilei de joi, cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii din cadrul IPJ Mehedinţi au desfăşurat miercuri, nouă percheziţii la Strehaia, dar şi la Baia Mare, fiind vizate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 3,3 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt bănuiţi că, în perioada 2008 – 2013, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale, ar fi dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive, iar sumele de bani obţinute ar fi fost introduse ulterior în circuitul economic al societăţilor administrate, prejudiciul creat bugetului statului fiind estimat la aproximativ 3,3 milioane de euro.

De la vila din Strehaia a Stelei Mihai, mătuşa lui Leo de la Strehaia au fost ridicate şi trei autoturisme de lux: BMW X6, BMW X5 şi Audi A4, a căror valoare este de aproximativ 100 000 de euro, dar şi mai multe documente.

Oana Mitu

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top