sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

STUDENTII DE LA USAMV CĂLĂRAȘI, ÎN PRACTICĂ LA FERMELE LUI CORNEL STROESCU, ÎN MEHEDINȚI

Aproximativ o sută de studenți și cadre universitare de la Filiala Călărași a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București au venit în practică la două ferme din Mehedinți. Gazdă le-a fost Cornel Stroescu, președintele Camerei Agricole Naționale care le-a împărtășit o parte din experiența sa în agricultură. Studenții au fost la ferma de găini din localitatea Bistrița, dar și la silozul pe care omul de afaceri l-a construit în Gârla Mare. Cu toții au fost impresionați de cum sunt crescute găinile ouătoare, dar și de utilajele cu care se lucrează pământul la Gârla Mare.

IMAG1710

Vizita studenților de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară a început luni, la primele ore ale dimineții. La Bistrița, li s-au prezentat halele în care sunt crescute găinile și întreaga tehnologie modernă care a fost implementată la ferma din Mehedinți. Impresionați de ceea ce au văzut au fost atât studenții, cât și profesorii universitari, care au plecat și cu amintiri.

”Am primit și o amintire, am și un autograf, pe care o să-l păstrez”, a spus un student încântat de ceea ce a văzut la ferma de găini din Bistrița.

IMAG1699

”Este ceva inedit, nu numai pentru studenți, ci și pentru cadrele didactice, pe considerentul că o asemenea afacere, cu circuit integrat. Nu mi-am putut imaginat niciodată că păsările pot fi alimentate de maniera aceasta, este o revelație extraordinară.”, a declarat prof. univ. dr. Daniela Crețu, din cadrul USAMV Călărași.

IMAG1706

Din Bistrița, studenții s-au îmbarcat în cele două autocare și au plecat la Gârla Mare. Cornel Stroescu le-a prezentat utilajele moderne cu care se lucrează pământul și le-a împărtășit și secretele unei afaceri de succes. Le-a transmis totodată, că investițiile actuale vor fi dezvoltate în perioada următoare, acesta intenționând să crească atât numărul de hale de găini ouătoare din Bistrița, cât si spațiul de depozitate de la Gârla Mare. Studenții au comparat fermele vizitate în Mehedinți, cu altele din țară pe care le-au văzut în vară, în cadrul stagiului de practică.

”Ne-a placut foarte mult. Am luat notițe și am avut grija sa luam note mari.”, a declarat o studentă, la Gârla Mare.

IMAG1708

Alți studenți au văzut în Mehedinți, un exemplu al unor afaceri pe care și/ar dori să le dezvolte după finalizarea studiilor.

”A fost impresionant pentru mine, am văzut ceva nou, produse bune, ma refer la ouăle care ni s-au prezentat: un gălbenuș ca la mama acasă. Aici, (n.r. Gârla Mare) unde ne aflăm, m-au impresionat utilajele agricole, pentru că din punctul meu de vedere, sunt vârf de gamă.”, a declarat un alt student.

Inițiativa de a le prezenta studenților fermele agricole a venit din dorința președintelui Camerei Agricole de a-i încuraja pe tineri să prindă curaj și să dezvolte și ei, în viitor afaceri care să le asigure un viitor bun în țara lor.

”Am fost contactat și am cceptat vizita studenților, cu drag. Eu cred că întreaga clasă politică trebuie să se gândească, nu numai noi, antreprenorii, să facă mai mult pentru ei, să le creeze locuri de muncă, să fim ajutați, noi antreprenorii cât se poate, să creăm locuri de muncă. Nu creăm acum locuri de muncă pentru tineri, cu siguranță, ei mâine, vor pleca în străinătate, acolo unde ei pot să-și clădească un trai mai bun.”, a declarat gazda studenților, Cornel Stroescu.

Stagiul de practică în Mehedinți s-a desfășurat ca și o vizită de documentare în cadrul unui proiect PSDRU, intitulat ”Un pas în carieră”, pe care Filiala din Călărași a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară l-a derulat.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top