marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

SUTE DE MEHEDINTENI S-AU ÎNSCRIS LA ŞCOLILE DE POLIŢIE

Sute de tineri din Mehedinţi vor să urmeze o carieră Militară. În primele săptămâni de la demararea înscrierilor pentru şcolile de subofiţeri sau Academia Militară, peste 200 de absolvenţi de liceu sau elevi în curs de absolvire şi-au depus dosarele pentru Poliţie, Jandarmerie sau Pompieri. Cei care şi-au exprimat dorinţa de a participa la examenele de admitere pentru Academia de Poliţie au susţinut zilele acestea prima probă, examenul psihologic.

img inscriere scoli

La Academia de Poliţie, pentru arma Poliţie s-au înscris 81 de candidaţi, care miercuri şi joi au susţinut testul psihologic. Pe lângă aceştia, pentru Academia Militară au optat doar şase candidaţi. Alţi 99 de tineri vor să îşi încerce norocul la şcolile de subofiţeri, de unde după absolvire, vor deveni agenţi de poliţie. Aceşia din urmă susţin examenul psihologic în luna august.

Pentru Jandarmerie au optat 55 de mehedinţeni.

“Până în prezent, la nivelul Jandarmeriei Mehedinti au fost recrutati 55 de candidati, 15 dintre ei au optat pentru Academia de Politie si 40 pentru scolile de subofiteri. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este până la data de 10.06.2015, pentru instituțiile de învățământ universitar și până la data de 13.08.2015, pentru școlile postliceale.”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Mehedinţi.

Cei mai puţini candidaţi sunt pentru arma Pompieri. Astfel, şase tineri din Mehedinţi vor să urmeze Facultatea de Pompieri în cadrul Academiei Române, iar 11 au optat pentru şcolile de subofiţeri ale acestei arme.

La Poliţia de Frontieră s-au înscris pentru Academie 11 mehedinţeni. În cazul înscrierilor la şcolile pentru agenţi, numărul candidaţilor este până acum de 25, dar tinerii mai au termen de depunere până în data de 7 august.

Înscrierile la şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne au început la sfârşitul lunii aprilie şi s-au încheiat pentru cei care vor să urmeze Academia de Poliţie.

Cererile de înscriere (completate în momentul înscrierii), se vor depune până la data de 29.05.2015, pentru instituţiile de învăţământ superior şi școlile militare ale Ministerului Apărării Naționale și până la data de 07.08.2015 pentru școlile de agenți de poliție. În urma examinării de către specialiști din cadrul Centrului de Psihosociologie al M.A.I., candidatii care vor primi avizul, apt psihologic’ vor sustine celelalte probe de concurs în perioada 19.07-02.08.2015, la Academia de Poliție, A.I.Cuza’ Bucuresti. Testul psihologic, vizită medicală și verificarea aptitudinilor fizice reprezintă probe eliminatorii pentru cei care doresc să urmeze o institutie de scolarizare din subordinea MAI.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top