miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ DEPISTATE ÎN LOCAŢIA UNUI TRAFICANT DIN TURNU SEVERIN

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi  Migraţiei Ilegale şi Compartimentului de Sprijin Operativ din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei Frontiera Mehedinţi au descins pe timpul unei acţiuni desfăşurată pe linia combaterii traficului cu ţigări, într-o locaţie  din municipiul Turnu Severin, folosită de traficanţii de ţigări ca depozit  ilegal.

tigari

Din locaţia respectivă poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării  1285 de pachete cu ţigări netimbrate şi cu timbru Rusia şi Ucraina în valoare de 15.000 de lei.

 În urma unor acţiuni informativ operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Compartimentului de Sprijin Operativ aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza municipiului Turnu Severin a unor depozite clandestine de ţigări netimbrate.

 „În ziua de 28.02.2014, între orele 06.00 –10.00, poliţiştii de frontieră severineni au descins în baza autorizaţiei de percheziţie emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Severin într-o  locaţie aparţinând  lui U. Cezar în vârstă de 54 de ani, persoană suspectată că se ocupă cu traficul cu produse accizabile”

a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La percheziţia efectuată  la domiciliul acestuia, oamenii legii au descoperit un număr de 1285 de pachete cu ţigări mărcile Pall Mall, Viceroy, Winston, Marble, Ashima şi Monte netimbrate şi cu timbru Ucraina şi Rusia.

Ţigările, în valoare de 15.000 de lei,  au fost ridicate în vederea confiscării. U. Cezar este cercetat sub aspectul  săvârşirii  infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita de 10000 de ţigarete. Dacă va fi gasit vinovat acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 1 şi 4 ani.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top