duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ DEPISTATE ÎN PATRU LOCAŢII DIN MUNICIPIUL TURNU SEVERIN

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi  Migraţiei Ilegale şi Compartimentului de Sprijin Operativ din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei Frontiera Mehedinţi au descins pe timpul unei acţiuni desfăşurată pe linia combaterii traficului cu ţigări, în patru  locaţii din municipiul Turnu Severin, folosite de traficanţii de ţigări ca depozite ilegale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din locaţiile respective poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 3000 de pachete cu ţigări netimbrate în valoare de 36.000 de lei.

 „În urma unor acţiuni informativ operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza municipiului Turnu Severin a unor depozite clandestine de ţigări netimbrate”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Astfel, la sfârşitul acestei săptămâni,  oamenii legii au descins în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Severin în patru locaţii folosite ca depozite de ţigări de V. M., în vârstă de 42 de ani, P. V. în vârstă de 36 de ani şi S. T, în vârstă de 41 de ani, toţi din municipiul Turnu Severin, persoane suspectate că se ocupa cu traficul cu produse accizabile.

În urma percheziţiilor efectuate în cele patru locaţii, poliţiştii de frontieră au descoperit un număr de 3000 de pachete cu ţigări marca Marble, Monte şi Merilym, de proveninţă Muntenegru şi Serbia.

Ţigările în valoare de  36.000 de lei  au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii  infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Cei trei bărbaţi riscă o pedeapsă cu închisoarea între  1 an şi 4 ani.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top