duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

TRAFIC CRESCUT ÎN VAMA PORŢILE DE FIER I

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni  se pregătesc pentru afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei, generat de apropierea zilei de 1 Mai şi a Sărbătorilor Pascale. În ultimele două zile traficul a crescut cu aproximativ 20 la sută.

vama mhLa nivelul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au fost dispuse o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpul de aşteptare. Aproximativ 210 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat.

“Apropierea Sărbătorilor Pascale readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi legal în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi tot mai mulţi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă vacanţa în România. Ca urmare a acestui fapt şi din experienţa anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei se vor înregistra creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Pentru a evita aglomerările şi a realiza un control operativ şi fluent, Poliţia de Frontieră Mehedinţi va lua măsuri de suplimentare a numărului personalului care desfăşoară activităţi în punctele de trecere şi, de asemenea, în funcţie de situaţie, va mări numărul arterelor de control, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire. Totodată, vor fi întreprinse măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere.

 Anul trecut, în perioada Sărbătorilor Pascale (10–20.04.2012), poliţiştii de frontieră mehedinţeni au efectuat controlul documentelor de călătorie unui număr de aproximativ 40000 de persoane care au tranzitat frontiera română şi a peste 12000 mijloace de transport.

Cele mai tranzitat punct de trecere a frontierei a fost Porţile de Fier I, prin care  au trecut  peste 31000 de  persoane.

De altfel prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I traficul a crescut cu aproximativ 20% în ultimele două zile. Astfel dacă în ziua de 21.04.2013 au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I 2900 persoane cu 950 mijloace de transport în ziua de 30.04.2013 au tranzitat frontiera 3600 de persoane cu 1200 mijloace de transport.

 Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top