marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

TRAFIC CU PESTICIDE DIN SERBIA, LA TURNU SEVERIN

Contrabandiştii din Mehedinţi se reorientează, unii dintre ei lăsând ţigările şi alcoolul deoparte. Mai nou, la mare căutare este pesticidul, o substanţă toxică, folosită la lucrările agricole, care în Serbia este de două ori mai ieftină decât în magazinele din România.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un bărbat din Pătulele-Mehedinţi a fost prins la Turnu Severin de poliţiştii de frontieră cu 66 litri de pesticid, o substanţă toxică pe care o cumpărase din Serbia şi care era destinată comercializării pe piaţa ilegală.

Pesticidul este mult mai ieftin în ţara vecină, astfel că în urma vânzării ar fi avut un profit frumuşel. Numai că socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, iar la un filtru organizat de Poliţia de Frontieră omul nu a putut să prezinte documente de provenienţă a mărfii.

„În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile desfăşurate în ziua de 18.05.2015 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin au oprit la un filtru organizat la intrarea în municipiul Turnu Severin pe conducătorul unui autoturism Volkswagen Golf, despre care deţineau date că se ocupă cu traficul de substanţe periculoase”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La controlul autoturismului aparţinând lui I. Florin, în vârstă de 38 de ani, din localitatea Pătulele, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au depistat în portbagajul acestuia, ascunsă în sacii de nutreţuri concentrate, cantitatea de 66 litri de substanţă toxică inscripţionată PESTICID mărcile RAFAL 120, FALISMAN şi MOTOEXTRA, pentru care acesta nu avea acte de provenienţă.

Persoana în cauză a declarat că a cumpărat pesticidul din localitatea Gura Văii cu scopul de a-l folosi pentru întreţinerea culturilor agricole din gospodăria proprie.

În cauză s-a întocmit lucrare penală pentru savârşirea faptei de producere, deţinere şi orice altă operaţiune privind circulaţia produselor şi substanţelor toxice.

Pedeapsa pentru savarşirea unor asemenea genuri de infracţiuni se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Întreaga cantitate de pesticid în valoare de 1650 de lei a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top