miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

TRAFIC ÎN CREŞTERE PRIN PUNCTUL DE TRECERE AL FRONTIEREI PORŢILE DE FIER I

Traficul în Vama Porţile de Fier I a crescut în ultimele 24 de ore cu circa 30 la sută întrucât în această perioadă, mulţi dintre cetăţenii români rezidenţi în Uniunea Europeană se reîntorc în ţară pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă, acasă alături de familie.

vama

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au luat măsuri speciale pentru evitarea aglomeraţiei în Punctul de Trecere a Frontierei de la Porţile de Fier, care s-ar putea produce din cauza românilor care se întorc acasă pentru a petrece sărbătorile de iarnă.

În această perioadă, mulţi dintre cetăţenii români rezidenţi în Uniunea Europeană se reîntorc în ţară pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă, acasă alături de familie. Faptul că distanţa de deplasare până la locurile de destinaţie din România este mult mai scurtă îi determină pe mulţi dintre românii stabiliţi în Italia, Grecia, Spania şi Franţa să intre în ţară prin Punctul de Trecere Frontierei Porţile de Fier I.

Traficul a crescut şi pe sensul de ieşire din ţară datorită numărului cetăţenilor români care se deplasează în staţiuni montane din Bulgaria şi Serbia, precum Bansko şi Kopaonik, pentru a petrece sărbătorile de iarnă.

„Afluxul mai ridicat de călători i-a determinat pe poliţiştii de frontieră mehedinţeni să-şi adapteze din mers maniera de lucru, începând cu data de 20.12.2013 asigurându-se în funcţie de valorile de trafic numărul de poliţişti de frontieră necesar fluidizării traficului. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni îi informează pe participanţii la traficul transfrontalier că pentru a tranzita Serbia au posibilitatea de a alege şi Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier II – Dusanovac situat la 70 de kilometri sud de municipiul Turnu Severin”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Pentru evitarea blocajelor în zona Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a dispus de conducerea Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin creşterea numărului de poliţişti.

Poliţiştii de frontieră aduc la cunoştinţa călătorilor care tranzitează P.T.F. Porţile de Fier I şi Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II că pentru orice informaţie referitoare la tranzitarea frontierei au la dispoziţie numărul de telefon 021/9590.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top