miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

TRANSPORTATORII DE PERSOANE, VERIFICAȚI DE POLIȚIȘTI, ÎN MEHEDINȚI

Poliţiştii din structurile de poliţie rutieră au acţionat pe raza municipiului Drobeta Tr. Severin,vineri, în intervalul orar 06.00-10.00, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere în care sunt implicate mijloacele de transport public de persoane, dar și pentru diminuarea riscului rutier şi impunerea legislației în rândul participanților la trafic.

politia transport persoane

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Mehedinți, polițiștii au controlat 91 de autovehicule și au legitimate 119 de persoane, au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 27.825 lei, fiind testați, totdată, peste 25 de conducători auto.

În cadrul activităților desfășurate 20 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea legislației specifice în domeniul transportului de persoane.

Acțiunile continuă pe parcursul zilei fiind instituite filtre atât pe arterele de penetrație în municipiul Drobeta Turnu Severin cât şi pe raza judeţului, pentru monitorizarea traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere.
La data de 01 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au inițiat și organizat o întâlnire cu reprezentanții unei societăți de transport public de persoane în regim taxi ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.

Pe parcursul întâlnirii desfășurate în prezența celor 30 de conducători auto care derulează astfel de activități, au fost reliefate problemele pe care aceștia le creează în trafic și, totodată, s-au identificat soluții pentru problemele cu care se confruntă.

S-a evidențiat faptul că în primele 6 luni a.c., reprezentanții acestui “grup țintă” nu au fost implicați accidente soldate cu victime, fiind preveniți atât cu privire la respectarea regulilor de circulație cât și la celălalte norme de conviețuire socială, urmând ca după activitățile preventive să fie organizate acțiuni coercitive de impunere a legii.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top