miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

TREI MUNCITORI DIN GORJ, PRINSI SUB UN MAL DE PAMANT, LA SEVERIN. UNUL DINTRE EI A MURIT

Intervenţie la limită a pompierilor în această dimineaţă la Drobeta Turnu Severin. Trei muncitori care lucrau la extinderea reţelei de canalizare din oraş au fost prinşi sub un mal de pământ în timp ce săpau şanţul pentru conducte. Cei trei săpau canalul şi se aflau la o adâncime de aproximativ trei metri când pământul pe care îl scoseseră s-a prăbuşit peste ei.Unul dintre muncitori a fost acoperit complet iar alţi doi au fost scoşi de pompieri în viaţă şi transportaţi la Spital. Forţele de intervenţie au săpat cu mâinile mai bine de o oră şi jumătate ca să îi salveze pe muncitori.

muncitori 1

Miercuri dimineaţa , ora 8.50. La Drobeta Turnu Severin s-a dat alarma după ce trei muncitori care săpau şanţul pentru extinderea sistemului de canalizare în oraş au fost prinşi sub un mal de pământ. Cei trei se aflau la o adâncime de trei metri şi scoteau la suprafaţă pământul cu lopeţile când malul s-a surpat. 27 de pompieri au săpat cu lopeţile, cu utilajele şi chiar cu mâinile ca să îi scoată în viaţă pe muncitori.

muncitori 2

După aproape o oră a fost scos primul muncitor. După alte câteva zeci de minute a fost scos şi cel de-al doilea muncitor, în viaţă.

Un bărbat în vârstă de 32 de ani şi altul de 45 de ani au fost transportaţi la Spitalul din Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale. Pentru cel de-al treilea muncitor  intervenţia a fost în zadar. El a fost prins sub pământ şi sub unul dintre colegii săi, iar pompierii au ajuns foarte greu la el. Cum a stat mai bine de o oră fără oxigen şi sub greutatea pământului, inima i s-a oprit. Cel de-al treilea bărbat avea 50 de ani şi îl aşteptau acasă, doi copii în localitatea Bustuchin din Gorj.

muncitori 3

Imediat la faţa locului au ajuns poliţişti şi inspectori de muncă. Aceştia din urmă au închis şantierul. Pentru bărbatul care nu a supravieţuit este însă prea târziu.

Cei trei muncitori sunt angajaţi la una dintre cele şase firme care au contractat în asociere extinderea sistemului de  canalizare în cartierul tinerilor din Drobeta Turnu Severin.

Poliţiştii şi inspectorii de muncă au deschis o anchetă în acest caz.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top