vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

TREI TONE DE ALIMENTE, APĂ, PĂTURI ŞI SALTELE, TRANSPORTATE ÎN MEHEDINŢI, PENTRU SINISTRAŢI

Trei tone de alimente – conserve cu pateu şi carne de porc -, apă, pături şi saltele din Rezervele de Stat au fost transportate, marţi, din dispoziţia vicepremierului Gabriel Oprea, în Mehedinţi, pentru sinistraţii inundaţiilor, informează Ministerul Afacerilor Interne, potrivit mediafax.ro (MAI).

ajutoare

De asemenea, pentru autorităţile locale au fost puse la dispoziţie 18 tone de motorină necesare autoutilajelor cu care se intervine. Produsele alimentare au fost transportate în Mehedinţi cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, restul ajutoarelor fiind duse cu autocamioanele aparţinând Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Oprea a mers, marţi, în zonele afectate de inundaţii din judeţul Mehedinţi, respectiv în localităţile Orşova şi Eşelniţa.

Potrivit MAI, în prezent, nu sunt persoane sau localităţi izolate, iar pe drumul naţional DN6 circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri.

În urma inundaţiilor din Mehedinţi, o persoană a murit şi două sunt date dispărute, după ce ar fi fost luate de viitură.

Hidrologii au prelungit până miercuri după-amiază avertizarea cod portocaliu de inundaţii, pe râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, dar şi codul galben, pe alte râuri din cele două judeţe şi din Mehedinţi şi Dolj.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top