miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

TROFEU DE CAPRIOARA NEAGRA DESCOPERIT DE POLITISTII DE FRONTIERA IN PUNCTUL DE TRECERE A FRONTIEREI PORTILE DE FIER II

Un trofeu de capră neagră medaliabil cu bronz a fost descoperit de poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II.

coarne

Trofeul descoperit asupra unui cetăţean român era format dintr-o ţeastă, coarne şi o piele de capră neagră cu copite şi urma să fie transportat în Grecia de unde ar fi fost predat unei alte persoane.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II, s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a ieşi din România cu un autoturism OPEL, cetăţeanul român  C. Cristian, în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi.

„La controlul de frontieră efectuat de către poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali asupra  autoturismului s-au găsit, în bagajele personale ale şoferului, un trofeu de capră neagră crotaliat format dintr-o ţeastă, coarne şi o piele de animal cu copite. Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră s-a stabilit că trofeul aparţinea unui cetăţean american, care participase la o vânătoare în România, C. Cristian având sarcina să-l transporte şi să-l predea acestuia în Grecia”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

În urma expertizării acestuia de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial Silvic Vâlcea s-a constat că trofeul aparţine speciei capra neagră, este medaliabil cu medalia de bronz obţinând un punctaj de 97,7 puncte. Poliţiştii de frontieră au  predat trofeul Inspectoratului Teritorial Silvic Vâlcea şi au indisponibilizat autoturismul cetăţeanului mehedinţean până la definitivarea cercetărilor.

Întrucât trofeul este medaliabil, în cauză s-a întocmit lucrare penală pentru scoaterea din ţară a trofeelor de vânat, care pot fi medaliate.

Pedeapsa pentru săvârşirea unui asemenea gen de infracţiuni este închisoarea de la 1 la 5 ani.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top