vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

UN APROPIAT AL BARONULUI ADRIAN DUICU ALES PREŞEDINTE INTERIMAR LA CONSILIUL JUDEŢEAN MEHEDINŢI

În cursul zilei de vineri baronul de Mehedinţi, Adrian Duicu, arestat într-un dosar de corupţie, a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, iar atribuţiile de preşedinte au fost preluate de vicepreşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu, un apropiat al acestuia.

aladin

La câteva ore după ce prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea a emis ordinul nr. 76 din 18.04.2014 prin care se constată suspendarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, consilierii judeţeni au fost convocaţi într-o şedinţă de îndată pentru alegerea unui preşedinte interimar, care să preia atribuţiile de preşedinte.

„Propunem Consiliului Judeţean să ia act şi să constate, prin hotărâre, suspendarea de drept, a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi al domnului Duicu Ioan Adrian, şi să desemneze unul dintre vicepreşedinţi care să exercite atribuţiile preşedintelui, în conformitate cu prevederile legale menţionate”, se arată în referatul constatator întocmit de secretarul CJ Mehedinţi, Ladislau Mednyansszky.

Cum celălalt vicepreşedinte al CJ Mehedinţi, Adriana Bădănoiu, a declarat că nu este interesată să preia atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, consilierii judeţeni au avut pe buletinul de vot numai numele lui Aladin Georgescu. Astfel, cu 18 voturi pentru  şi o abţinere din partea unui consilier liberal, avocatul Aladin Georgescu, un apropiat al baronului Adrian Duicu, a fost desemnat preşedinte interimar. Alţi doi consilieri liberali nu au participat la şedinţă, iar un alt consilier liberal, Valentin Picioruş, care l-a susţinut pe Georgescu împotriva directivei de partid, va fi exclus din partid.

Aladin Georgescu nu s-a sfiit să-şi arate ataşamentul faţă de Adrian Duicu nici în discursul ţinut imediat după alegerea sa prin votul consilierilor judeţeni.

„Ţin să vă comunic şi d-voastră dragi colegi că obiectivele pe care le-a invocat USL în judeţul Mehedinţi şi în baza cărora am câştigat alegerile în 2012 vor fi duse în continuare la îndeplinire cu sprijinul meu şi cu votul d-voastră în Consiliul Judeţean. Nu o să mă abat niciun moment de la obiectivele pe care mi le-am asumat în faţa locutorilor judeţului Mehedinţi, isr în cazul în care veţi considera că mă abat de la obligaţiile pe care noi împreună cu preşedintele Duicu ni le.am asumat în 2012 vă rog să mă atenţionaţi repede până nu e prea târziu. Nu o să mă supăr, nu o să mă deranjeze nicio observaţie a d-avoastră. Sper ca exercitarea atribuţiilor funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean să se facă pe o perioadă cât mai scurtă, perioadă care să înceteze prin revenirea domnului preşedinte Adrian Duicu la conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi. Ţinând cont de faptul că vin sărbătorile pascale vă rog să-mi permiteţi să vă spun şi eu un Paşte Fericit şi în acelaşi să-i dorim domnului preşedinte Adrian Duicu să fie tare şi să-i transmitem acum înainte de Paşte că îl aşteptăm lângă noi”, a declarat Aladin Georgescu la finalul şedinţei de îndată.

Corina Macavei

 

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top