duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

UN INDIVID A RUPT DOI PLATANI LA DROBETA TURNU SEVERIN. Află aici ce l-a deranjat şi ce păţeşte!

Gest barbar al unui bărbat din Drobeta Turnu Severin! Deranjat de ţânţarii care s-ar fi strâns în copacii din faţa blocului, a găsit de cuviinţă să taie din tulpină doi platani de pe Bulevardul Revoluţiei. Nu s-a gândit probabil nicio clipă că va fi depistat de poliţişti şi apoi tras la răspundere pentru infracţiunea de distrugere. Omul a fost identificat astăzi şi i se va întocmi dosar penal. Municipalitatea atrage atenţia că la fel se va întâmpla cu toţi cei care distrug domeniul public.

 

platani

Platanii au fost plantaţi în urmă cu trei ani în faţa salonului de coafură şi cosmetică de pe Bulevardul Revoluţiei din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul care locuieşte la etajul al II-lea al blocului E2 s-a gândit joi noaptea  să le vină de hac întrucât era deranjat de ţânţari. În această dimineaţă a fost identificat de poliţişti şi i se va întocmi dosar penal.

„În cursul nopţii trecute, în jurul orelor 4, un echipaj de Ordine Publică, patrulând în zonă a descoperit aceşti doi copaci tăiaţi. În urma cercetărilor efectuate în cursul zilei de astăzi, a reieşit faptul că aceştia au fost tăiaţi de un locatar al blocului E2, exact aici unde ne aflăm, domnul Marinescu Alin care a motivat că îl deranjeau ţânţarii care se puneau în copaci şi de asta i-a tăiat. În urma cercetarilor noastre, Primăria va face plângere penală împotriva acestui domn pentru a fi pedepsit pentru infracţiunea de distrugere.”, a declarat vineri, Gheorghe Sfinţescu, şeful Poliţiei Locale Drobeta Turnu Severin. 

platani (1)

Trecătorii au fost revoltaţi când au văzut cei doi platani puşi la pământ.

„În stil barbar i-a tăiat! O minte bolnavă. Cred că nu sunt oameni cu rădăcini la Severin care au tăiat aceşti pomi. Sunt oameni care au venit, adunaţi, care poate au trăit în pădure şi i-a supărat verdeaţa, foşnetul. Au zis, să nu crească şi aici, dar în schimb, s-a investit mult pentru aceşti pomi, ne mândream cu oraşul.”, a declarat o femeie care a trecut pe Bulevardul Revoluţiei şi a văzut platanii retezaţi.

Astfel de gesturi sunt condamnabile întrucât se încadrează la infracţiunea de distrugere. În plus, municipalitatea a investit sume importante de bani pentru plantarea şi întreţinerea copacilor care să facă umbră pe trotuare, să oxigeneze oraşul şi să asigure o privelişte frumoasă.

 „Este o muncă acerbă care s-a făcut pentru îngiinţarea acestor aliniamente, pentru întreţinerea lor. Aţi văzut cu toţii că am fost nevoiţi să udăm pomii noaptea ca să-i aducem în stadiul în care sunt acum, plus îngrijirea anuală care i se acordă fiecăruia. Sunt cheltuieli foarte mari. O să facem un calcul şi o să ne îndreptăm către cei vinovaţi pentru recuperarea prejudiciului.”, a explicat directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin, George Stăiculescu.

Primarul Cosntantin Gherghe spune că paguba făcută de cel care a tăiat arborii se ridică la 3 000 de lei, iar municipalitatea va încerca să recupereze suma de la individ. În plus atrage atenţia că vor fi pedepsiţi cei care distrug domeniul public.

gherghe

„Eu sunt mâhnit că se mai întâmplă asemenea gesturi în oraşul nostru. Oamenii ar trebui să ştie că orice distrugere a unui bun de pe domeniul public este infracţiune şi se sancţionează conform noului Cod Penal şi chiar cu închisoare şi cu amendă. Aici vorbim despre un prejudiciu de circa trei mii de lei. E păcat. Sunt din banii noştri, ai cetăţenilor. Haideţi să întreţinem, nu să distrugem ce am făcut pentru oraş! În mod categoric, nu putem lăsa aşa, este un aliniament făcut frumos, vom planta alţi arbori. S-a mai întâmplat şi pe Strada Mare şi la fel, i-am înlocuit. Asta este!”

Cei care se ocupă de îngrijirea oraşului spun că încearcă să salveze unul dintre platani, dacă îşi va reveni în timp. În caz contrar ambii platani vor fi înlocuiţi.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top