sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

UN OLTEAN LA CONDUCEREA POLIŢIEI DIN TIMIŞ

După ce fostul inspector șef, comisarul șef Sorin Muntean, a fost arestat preventiv, alături de adjunctul său și de alți inculpați în dosarul de corupție instrumentat de DNA Timișoara, în fruntea Poliției Timiș fost numit ca interimar comisarul șef Ion Mirescu, cel care până ieri conducea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

mirescu

Într-un comunicat de presă al Centrului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române se arată că prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, cu data de 27 ianuarie a.c., comisarul şef de poliţie Ion Mirescu a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Severineanul Ion Mirescu a condus Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara din iunie 2012.

Absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, Ion Mirescu a lucrat în poliţie încă din 1988. Argeşean de origine, fiind născut în Boteni, comisarul şef Ion Mirescu a fost mai mulţi ani manager în structuri operative ale sistemului naţional de siguranţă şi ordine publică, de la funcţia de şef birou, până la cea de inspector şef.

În 1998, a fost locţiitor şef al Serviciului Informaţii şi Protecţie Internă Mehedinţi din cadrul D.G.I.P.I., în 1999, şeful Biroului de Protecţie Internă din S.I.P.I. Mehedinţi, în 2000- şeful Serviciului Poliţiei Economico-Financiare din cadrul IPJ Mehedinţi, iar din 2003 şi până în 2005, şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog din cadrul IPJ Mehedinţi. Pentru mai mulţi ani, Mirescu a fost şeful Poliţiei de Frontieră din Mehedinţi, iar domicliul acestuia este la Drobeta Turnu Severin.

În acelaşi comunicat de presă se mai arată că  în funcţia de inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi a fost numit comisarul şef de poliţie Romulus Opriţa, iar comisarul şef de poliţie Viorel Avram a fost numit în funcţia de inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

C.M.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top