miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

Un pistol vechi de peste 150 ani descoperit de poliţiştii de frontieră în Cetatea Tri Kule

Un pistol vechi de peste 150 de ani a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa în dreptul ruinelor cetăţii medievale Tri Kule.

 pistol vechi

Pe timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat o patrulă de cercetare a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa a descoperit, la kilometrul fluvial 991 al malului Dunării, în dreptul ruinelor cetăţii medievale Tri Kule, un pistol vechi în stare de funcţionare, care datează probabil din perioada anilor 1800-1850.

pistol 1Pistolul cu părţile de lemn deteriorate şi având percutorul rupt a fost scos la suprafaţă de scăderea apelor fluviului Dunărea.

„Nu este prima dată când politiştii de frontieră mehedinteni descoperă obiecte cu valoare istorică şi arheologică în Clisura Dunării, in ultimii ani fiind descoperite diverse obiecte de artizanat din epoca medievala, acestea fiind trimise spre expertizare institutiilor de specialitate. De asemenea, poliţiştii de frontieră au informat, de fiecare data, şi arheologii din cadrul Muzeului Regiunii Porţile de Fier”, declară comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura informării instituţiilor competente şi de predare a pistolului, spre expertizare, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

C.M.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top