miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

UN POLIŢIST DE LA IPJ MEHEDINŢI FURA DIN CARBURANTUL INSTITUŢIEI

Lupul paznic la stâna de oi este o zicală care i se potriveşte de minune unui poliţist de la IPJ Mehedinţi, care pus să gestioneze carburantul instituţiei el îl fura. Acum a fost trimis în judecată pentru furt, fals şi uz de fals.

sediul IPJ Mehedinti

Cazul a fost soluţionat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mehedinți la data de 27 februarie a.c., iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a agentului de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mehedinți, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual şi uz de fals.

Deşi în ultimii ani Poliţia din Mehedinţi nu a stat niciodată bine la capitolul carburant şi fiecare litru este drămuit la maxim, iar mulţi ofiţeri fiind nevoiţi să se deplaseze la intervenţii cu autoturismele personale, acest poliţist avea tupeul să fure din puţinul instituţiei.

Agentul de poliţie de la Serviciul Logistic a intrat în atenţia ofiţerilor de la DGA- SJA Mehedinţi în data de 17 februarie, cel mai probabil în urma unor informaţii din interiorul instituţiei.

“Lucrătorii S.J.A. Mehedinți au fost delegați să desfășoare activități procedurale în cauză, sub directa coordonare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin. În fapt, s-a reținut că politistul, în calitate de gestionar la Serviciul Logistic al I.P.J. Mehedinți, în cursul lunii septembrie 2011, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mai multe rânduri, și-a însușit din gestiune 114 bonuri valorice de carburant, în sumă totală de 5.700 lei (114 bonuri a 50 lei/ bon), menționând totodată în documentele întocmite aspecte neconforme cu realitatea, legate de folosirea acestora. Bonurile respective au fost identificate în cazul a 46 de autoturisme aparținând I.P.J. Mehedinți pentru care s-au eliberat 46 de foi de parcurs și tot atâtea fișe privind eliberarea și utilizarea bonurilor de valoare”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Pentru a justifica însușirea celor 114 bonuri, poliţistul a consemnat în fals mențiuni privind distribuirea și apoi folosirea bonurilor în litigiu, la rubricile privind carburantul distribuit/ retras, în cazul tuturor celor 46 foi de parcurs și a fișelor privind justificarea bonurilor de valoare corespondente acestora.

Dosarul a fost înaintat la Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top