duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

VICEPRIMARUL MARIUS SCRECIU: „CARTIERELE MĂRGINAŞE SUNT O PRIORITATE”

Anul acesta, dar şi următorii, sunt pentru Primăria Drobeta Turnu Severin, mai mult ca oricând, cei ai investiţiilor majore în zonele mărginaşe, administraţia locală urmând să aloce fonduri importante pentru infrastructură. Viceprimarul Marius Screciu spune că în aceste cartiere va ajunge şi asfaltul, dar şi reţeaua de apă-canalizare.

marius screciu

Cea mai mare parte a străzilor din Drobeta Turnu-Severin au fost asfaltate datorită unui proiect cu fonduri europene în valoare de 25 de milioane de euro, însă zonele mărginaşe nu au fost prinse în acest proiect. Aşa se face că drumurile din aceste cartiere, nereabilitate de zeci de ani, au nevoie grabnică de reparaţie.

„O problemă pe care mi-am propus să o rezolv în acest mandat este şi asfaltarea cartierelor mărginaşe ale oraşului Drobeta Turnu Severin, respectiv Schela Cladovei, Gura Văii, Dudaşul Schelei, Banoviţa, plus cele două cartiere ale gura vaiitinerilor din zona Serpentina Roşiori şi cartierul Apolodor. Este un lucru care ar reîntregi în Drobeta Turnu-Severin asfaltarea oraşului şi sper ca în acest mandat să le punem la punct. Oamenii din aceste cartiere ştiu că sunt nerăbdători, eu le înţeleg nerăbdarea,  facem eforturi, am depus dosarele la minister, la cabinetul primului-ministru, şi sperăm noi că vom avea posibilitatea să primim aceşti bani”, a declarat viceprimarul Marius Screciu.

Edilii pun la punct şi un proiect  de atragere a fondurilor eropene pentru anveloparea blocurilor. Primele pe listă ar urma să intre în reabilitare blocurile de la intrările în municipiul Turnu Severin pentru că până la urmă ele sunt un fel de carte de vizită pentru municipiu.

„Încercăm pe fonduri europene să anvelopăm şi o parte din blocurile din Turnu Severin. Am făcut o clasificare, încercăm în primul rând să anvelopăm blocurile de la intrare în oraş fiindcă arată foarte urât. Este o zonă importantă, este vorba de porţile de intrare în municipiul Turnu Severin”, a spus viceprimarul.

walter maracineanuMarius Screciu  mai spune că în cel mult doi ani va fi rezolvată şi problema reţelei de apă canalizare, graţie unui proiect cu fonduri europene. Pentru Severin vor fi cheltuite aproximativ 40 de milioane de euro, dar când se va trage linie municipiul Drobeta Turnu Severin se poate lăuda că această problemă este rezolvată în totalitate.

„Un proiect important pentru Drobeta Turnu Severin în acest moment este proiectul pe fonduri europene privind canalizarea şi modernizarea reţelei de apă şi canal, un proiect care cuprinde şi zona Walter Mărăcineanu, cartierul Apolodor, Banoviţa, o parte din Schela. Avem aproximativ 40 de milioane de euro, să sperăm că în doi ani până în 2015 vom termina să reabilităm şi reţeaua de apă şi canalizare”, a precizat viceprimarul muncipiului Turnu Severin.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top