vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

VICEPRIMARUL MARIUS SCRECIU VERIFICĂ SECŢIILE DE VOT DIN SEVERIN

Pe măsură ce ne apropiem de ziua de duminică, atunci când românii sunt aşteptaţi la urne pentru alegerea preşedintelui, municipalitatea derulează ultimele pregătiri pentru deschiderea secţiilor de vot. În Drobeta Turnu Severin vor fi amenajate 65 de secţii. S-au distribuit  deja urnele, steagurile şi materialele care au fost în custodia Primăriei. Edilii sunt cei care trebuie să se asigure că unităţile au curent electric şi tot ce au nevoie pentru ca procesul electoral să se desfăşoare în condiţii normale.

marius screciuViceprimarul Marius Screciu verifică zilele acestea secţiile de vot din Drobeta Turnu Severin. Toate trebuie să aibă fişete cu lacăt, urne pentru vot şi panouri pentru cabine. Joi au fost verificate şcolile „Constantin Negreanu” şi Numărul 6, unde vor fi amenajate câte trei secţii. Directorii unităţilor de învăţământ au dat asigurări că pregătirile decurg bine. După ce s-au primit materialele necesare scrutinului de duminică, sălile vor fi amenajate în cursul după-amiezii de vineri, după ce elevii termină orele de curs.

„Suntem pe făgaşul normal, mai avem câteva secţii cu mici probleme administrative. Din punct de vedere administrativ, Primăria este pregătită, sperăm ca şi procesul de vot  să se desfăşoare în condiţii elegante, de civilizaţie.2, a declarat, joi, viceprimarul Marius Screciu.

O problemă în privinţa procesului de vot a fost semnalată la nivel naţional de către Asociaţiile persoanelor cu handicap, care consideră că nu toate secţiile au rampe speciale, astfel că accesul alegătorilor cu probleme locomotorii este limitat.

„Noi nu am primit nicio astfel de sesizare, dar având în vedere că majoritatea secţiilor de vot sunt în şcoli, în instituţii publice care sunt dotate cu rampe pentru persoanele cu handicap, cel puţin la nivel de municipiu, de care răspundem, noi nu am primit nicio astfel de cerere.2, a mai declarat Marius Screciu.

În Drobeta Turnu Severin vor fi amenajate 65 de secţii de vot, cu una în plus faţă de celelalte tururi de scrutin. Aceasta a fost înfiinţată la Schela, acolo unde erau aproximativ două mii de alegători şi se crea aglomeraţie.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top