miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO: A ÎNCEPUT ASFALTAREA CELOR 112 KM DRUMURI JUDEȚENE DIN MEHEDINȚI

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers marți pe loturile 2,3 și 4, acolo unde pe de o parte se reabilitează platforma rutieră și de fac lucrări de artă, iar pe de altă parte, se pregătește terenul pentru prima asfaltare. Pe unele sectoare, până acum s-a circulat pe drum pietruit, iar în vara acestui an începe asfaltarea.

8E01EFF4-A9AE-4003-B4E2-D0F9AF5AA44E

“Așa cum am promis, monitorizez îndeaproape lucrările în cadrul proiectului care vizează reabilitarea/modernizarea a 112 km drumuri județene din #Mehedinți și care este finanțat cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional.

Acum lucrările avansează și am speranța că în vara acestui an se va turna primul strat de asfalt pe tronsonul Gvardinița-Bîcleș-Tâmna, iar în scurt timp să urmeze și celelalte sectoare.”, a transmis Aladin Georgescu.

Pe lotul 2: DJ 563 – Intersecția cu DN 56A – Punghina – Oprișor (Intersecția cu DJ 561 A), în lungime de 16 km, s-a realizat infastructura la podul de la kilometrul 10+247 – în dreptul Cramei Oprișor, se lucrează la podețele transversale și se continuă lărgirea platformei prin realizarea casetelor.

Pe lotul 3: DJ 561 A, între Oprișor (intersecția cu DJ563) și Bălăcița (intersecția cu DJ 606)  sunt în lucru 11,8 km.

Aici, stratul de piatră spartă este realizat pe 95% din lungimea drumului, se amenajează drumurile laterale, iar în localitatea Bălăcița se lucrează la rigolele betonate și accesele la proprietăți.

Lotul 4 – DJ 561 A: Gvardinița – Bîcleș – Vlădica – Tâmna (intersecția cu DN6) are o distanță de peste 32 km. Între localitățile Gvardinița și Bîcleș se realizează săpătura până la cota terenului de fundare de la care se vor pune straturile de balast, piatră spartă și beton asfaltic. Totodată, pe sectorul Tâmna-Bîcleș se realizează lucrări de reparații ale zonelor burdușite pe care s-a săpat până la cote și s-au așternut straturile de balast și piatră spartă.

Pe Lotul 1 al proiectului, care cuprinde DJ 562A, între Gruia (intersecția cu DN 56C) – Pătulele – Cioroboreni – Vânjuleț – Rogova (intersecția cu DN 56A), se așterne un strat nou de covor asfaltic încă din data de 25 aprilie, între localitatea Gruia și intersecția cu drumul comunal care duce în satul Poiana Gruii.

“Sunt primii cinci kilometri asfaltați în cadrul proiectului finanțat cu fonduri europene în valoare de 214 milioane lei, prin care se reabilitează sau se modernizează 112 kilometri de drumuri județene. În perioada imediat următoare urmează și asfaltarea altor tronsoane la fel de importante.”, a transmis atunci președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Întregul proiect este finanțat prin Programul Operațional Regional și are o valoare de 214 milioane lei.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top