sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIDEO: ANGAJAȚII DIN PENITENCIARUL DROBETA, PROTEST IMPOTRIVA MINISTRULUI JUSTIȚIEI

Peste o sută de angajați ai Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin au pichetat astăzi sediul unității. Oamenii și-au strigat nemulțumirile, au cerut demisia ministrului Justiției și spun că nu vor opri acțiunile de protest până nu vor primi creșterea salarială care li se cuvine conform OUG 20/2016 și până nu li se schimbă condițiile de muncă. Reclamă ore suplimentare nerecuperate din cauza lipsei de personal din sistem.

Aproximativ o suta de angajați ai Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin au stat zeci de minute in fața sediului unității. În timp ce deținuții își ispășeau pedepsele în interior, afară, angajații scandau și își cereau drepturile. Spun că se simt discriminați întrucât nu primesc sumele compensatorii introduse prin OUG 20/2016 in cazul tuturor salariatilor din aparare si ordine publica.

Din cauza lipsei de personal, in penitenciarele din Romania, agentii ajung sa acumuleze un milion de ore peste program într-un an. Mai putin de jumatate sunt recompensate prin zile libere, iar restul nu pot fi platite. Un singur angajat lucreaza intr-un an peste 800 de ore suplimetare.

In Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin sunt 290 de angajati si ar trebui sa fie 500. La nivel national, deficitul de personal este de 3000 de oameni. În luna septembrie, se organizeaza proteste in toate penitenciarele din Romania.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top