marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIDEO: FURTUNA PE DUNARE. Un copil si doi barbati ramasi izolati intr-un golf au fost salvati de politistii de frontiera

Un copil în vârstă de șapte ani, bunicul său și un alt bărbat, rămași izolați din cauza valurilor puternice, pe o insulă, pe Dunăre, în timp ce pescuiau, au fost salvați joi seara de polițiștii de frontieră mehedințeni, intervenția fiind dificilă din cauza furtunii pe pe fluviu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cei doi bărbați, împreună cu nepotul unuia dintre ei, în vârstă de șapte ani plecaseră la pescuit, pe Dunăre, joi dimineața, dar din cauza faptului că în timpul zilei, s-a produs o furtună puternică pe fluviu, aceștia nu s-au mai putut întoarce la mal cu ambarcația proprie, astfel că au rămas izolați în Ostrovul Golu, la kilometrul fluvial 942, la un kilometru în aval de Hidrocentrala Porţile de Fier I.
Potrivit unui comunicat de presă remis vineri, de Sectorul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF)Mehedinți, în jurul orei 20.00, unul dintre bărbați a sunat la 112 cerând ajutor.
”În ajutorul celor trei persoane izolate şi aflate în pericol au acţionat poliţiştii de frontieră din echipajul ambarcaţiei Harpon 4106 care s-au deplasat rapid pe direcţia Ostrovului Golu. Deşi valurile şi obstacolele aflate ”între ape”(cioate şi bolovani) au îngreunat mult acostarea ambarcaţiei, echipajul poliţiei de frontieră a reuşit să ajungă la locul unde se aflau cei trei severineni.”, se mai arată în comunicatul STPF Mehedinți.

Poliţiştii de frontieră le-au oferit, băiatului şi celor două persoane adulte, veste de salvare, i-au îmbarcat pe rând la bordul ambarcaţie şi i-au transportat în siguranţă la malul românesc al fluviului Dunărea.
Nici cei di adulți și nici băiatul nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top