miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO: INTERVENȚIE PE DUNĂRE A POLIȚIȘTILOR DE FRONTIERĂ MEHEDINȚENI PENTRU A AJUTA UN TURIST AUSTRIAC

Poliţiştii de frontieră orşoveni au recuperat caiacul unui student austriac aflat într-o croazieră pe fluviul Dunărea, in care se aflau bagajele personale, documentele si banii acestuia, dupa ce ambarcatiunea fusese luata de apele crescute ale fluviului, din locul de campare de pe malul Dunarii.

Philip Hanes are 26 de ani și este student. După ce a obținut finanțare din partea unei bănci, a plecat într-o călătorie pe Dunăre, de la Viena până la Marea Neagră. O călătorie pe cât de lungă, pe atât de periculoasă, având în vedere că este singur pe un velier. Noaptea trecută a și-a instalat cortul pe Clisura Dunării, în apropierea localității Dubova, iar în timp ce dormea, barca i-a fost purtată de valurile fluviului. Asta pentru că nivelul Dunării a crescut cu peste un metru.

”Acesta a tras ambarcația pe mal, dar datorită creșterii nivelului fluviului Dunărea foarte rapid, ambarcația acestuia a fost luată de ape, el fiind cazat și campat într-un cort, pe mal și a dus la pierderea ambarcației, a bagajelor, unei sume de bani și a documentelor de călătorie.Era în pericol și el dacă nu era atent. Norocul a fost că polițiștii de frontieră aflați în misiune au reușit să recupereze toate bagajele, ambarcația și documentele de călătorie. Ne-a ajutat și patronul unei pensiuni care ne-a informat în mod oportun, în așa fel încât am avut timp să acționăm și în 15 minute să îi redăm ambarcația.”, a declarat sâmbătă, purtătoruld e cuvânt al Poliției de Frontieră Meheidnți, comisar șef Valeriu Pera.

 Puțin a lipsit să nu fie luat și el de ape, cu tot cu cort. Polițiștii de frontieră de la Orșova, care se aflau în misiune de supraveghere, pe Dunăre au mers mai bine de trei kilometri în larg și au găsit caiacul aproape de malul sârbesc.

5000

”Noaptea trecută, dormeam într-un cort, Dunărea a crescut, iar velierul meu a dispărut. Am găsit pe cineva care să anunțe poliția, iar ei m-au salvat aducându-mi înapoi barca. Le mulțumesc mult polițiștilor.”, a spus Philip Hanes, după ce și-a recuperat bucurile și caiacul.

După ce s-a văzut cu lucrurile recuperate, tânărul nu s-a dat bătut și a plecat să continue călătoria.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top