sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIDEO: LUPTE MEDIEVALE ÎN CETATEA SEVERINULUI

Istoria a prins viață la Drobeta Turnu Severin, pe parcursul a două yile în care între zidurile Cetății Medievale au avut loc spectacole de animaţie stradală, ateliere de olărit, tras cu arcul, caligrafie, croitorie, arme, bucătărie medievală, expoziţie de fotografie, teatru, demonstraţii de dresură cu pasări de pradă, concert medieval şi alte activităţi specifice perioadei medievale. Toate s-au petrecut în cadrul Festivalului Medieval ”Drobeta, oraș de legendă”, organizat de Consiliul Județean Mehedinți.

De departe, însă, cel mai mare inamic al protagoniștilor au fost gradele din termometre. Pentru luptele medievale care au dat viață Cetății Medievale, luptătorii au purtat armuri, la temperaturi de peste 35 de grade Celsius, ceea ce a fost o reală provocare.

foto drobeta oras de legenda

Sâmbătă, în cadrul festivalului, s-a lansat filmul “THE LAND BEYOND GOD’S BRIDGE”, în regia lui Radu Tora, care cuprinde cele mai importante obiceiuri și tradiții, obiective turistice și culturale, care surprind specificul și particularitățile acestei zone unice a Mehedințiului, tradițiile și spiritul mehedințean. La eveniment au fost prezenți criticul de film Irina Margareta Nistor. Proiecția a avut loc la Palatul Culturii “Teodor Costescu” și s-a făcut cu sala plină.

film2

film1

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top