miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIDEO O FEMEIE DIN LUNCA BANULUI ÎI CERE PREMIERULUI PONTA SĂ FIE EUTANASIATĂ

O femeie din Lunca Banului, o localitate de lângă Strehaia-Mehedinţi, cere premierului Victor Ponta să fie eutanasiată de supărare că a rămas fără terenul pe care îl muncea de 25 de ani.

deschidere

Ramona Staicu îi cere premierului Victor Ponta să fie eutanasiată de necaz că a rămas fără bucăţica de teren pe o muncea de ani de zile. Terenul nu a aparţinut niciodată familiei Staicu, dar făcea parte din rezerva Primăriei Strehaia şi cum situaţia lor materială este cunoscută de edili, soţii Staicu au avut acceptul primăriei să lucreze acest pământ, în suprafaţă de 50 de arii.  Până vineri, când în baza unui titlu de proprietate cu tricolor, Mănăstirea Sfânta Treime din Strehaia şi-a revendicat acest teren.

„Să ştie toată România: ori mă duc în faţa Primăriei şi îmi dau foc ori mai fac încă o dată cerere de eutanasiere pentru toţi trei. Rog pe această cale pe domnul prim-ministru al României să dea legea cu eutanasierea ca să putem să scăpăm de patimile acestea şi de nedreptatea asta care ni se face. Pentru nouă persoane cu handicap nu se face nimic, am 234 de lei, nu s-a pus măcar un leu ca să luăm o pâine. Nu are rost să mai trăim. Am primit cea mai mare lovitură a vieţii mele”, a spus luni Ramona Staicu.

 

Ramona Staicu, femeia de 54 de ani care vrea sa fie eutanasiată, trăieşte cu un singur plămân şi suferă şi de astm. Ionica Staicu, fiica sa de 34 de ani, care s-a născut cu sindromul Down, are gradul I de handicap, iar soţul, Gheorghe Staicu a fost operat de curând şi este imobilizat la pat. De parcă nu erau destul de necăjiţi din cauza problemelor grave de sănătate, peste familia Staicu din Lunca Banului s-a abătut un alt necaz. O mare parte din terenul pe care îl muncesc de 25 de ani încoace a fost retrocedat proprietarului de drept, adică Mănăstirea din Strehaia. Vinerea trecută, comisia de fond funciar de la nivelul Primăriei Strehaia a venit la faţa locului şi a făcut măsurătorile. Peste femeia parcă a picat cerul.

„. Am implorat-o pe doamna ingineră şi i-am spus să nu ne ia pământul că e singura sursă de venit să cresc şi eu câteva găini, să cresc şi eu un porc. În loc să fim ajutaţi suntem mai rău suntem omorâţi, de vineri plânge întruna (n.r. soţul) şi îmi cere să-i du tubul de pastile ca să se omoare. Se stinge acolo sub privirea mea”, se plânge femeia.

„Munceam terenul de 25 de ani şi nu l-am lăsat niciodată nemuncit. Vineri a venit comisia de fond funciar a măsurat şi mi-a spus că trebuie să-i dea Mănăstirii Strehaia 3 pogoane, iar eu nu am rămas decât cu 20 de arii. E fata şi copilul care ne mai ajută şi îl lucram pentru a creşte o găină”, spune Gheorghe Staicu.

„Doamna Staicu munceşte de foarte mult timp această suprafaţă de teren pe care comisia de aplicare a legii fondului funciar  a atribuit-o mănăstirii Sfânta Treime din Strehaia prin titlu de proprietate cu tricolor. Nouă ne pare rău omeneşte, sufleteşte de doamna Staicu, dar din punct de vedere legal nu putem să o lăsăm în pământul mânăstirii. Am discutat cu maica stareţă în prezenţa juristului Episcopiei care ne-a promis verbal că o să-i arendeze suprafaţa aceasta de teren ca să se poată agonisi”, a spus  Inspectorul Gabi Molea de la Primăria Strehaia.

Ramona Staicu nu este la prima cerere de acest gen, în urmă cu trei ani formulând o cerere asemănătoare către Prefectura Mehedinţi atunci când nu mai primise de mai multe luni ajutorul pentru persoane cu handicap.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top