miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO: PLANTATIE DE CANNABIS DE 4000 DE METRI PATRATI, IN COMUNA MEHEDINTEANA GRUIA

Doua camioane de cannabis au fost aduse vineri, dupa-amiaza la sediul DIICOT Mehedinti, după ce procurorii DIICOT şi ofiţerii de la Crimă Organizată au depistat în comuna mehedinţeană Gruia, o cultură de 4000 de metri pătraţi, ce aparţine unor italieni.  Plantele au fost culese astazi de jandarmi care au primit ajutor de la persoanele care primesc ajutorul social.

Untitled (Time 0_00_34_17)

Plantatia depistata la Gruia era de 4000 de metri pătraţi. Parte din cannabis, aproximativ 500 de kilograme, fusese cules de proprietarii care se pregateau sa il comercializeze. Astazi au fost depistati de anchetatori, care au fost nevoiti sa gaseasca o solutie ca sa culeaga plantele ramase. Jandarmii au cerut ajutor Primariei Gruia, pentru a fi sprijiniti de cei care primesc ajutor social. Ore intregi au cules cannabisul, l-au incarcat in camioane si l-au adus la sediul DIICOT Mehedinti. Urmeaza acum sa fie audiati proprietarii plantatiei, cei ai casei in care au fost puse la uscat plantele, dar si martori.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, anchetatorii au efectuat 4 percheziții domiciliare pentru destructurarea unui grup infracţional transfrontalier. Membrii grupării ar fi specializați în cultivarea și comercializarea ilegală de cannabis, pe teritoriul României.

Din cercetări a reieșit că doi cetăţeni italieni, de 40 și 49 de de ani, precum și trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 20 şi 54 de ani, ar fi cultivat cannabis pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 m2, pe raza comunei Gruia din judeţul Mehedinţi. Ulterior, cultura ar fi fost prelucrată într-un imobil achiziţionat în acest scop, în vederea comercializării.

11 mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate in vederea confiscării aproximativ 2 tone de cannabis.

La acțiune au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din  Craiova, ai Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinţi, precum și jandarmi.

Activitatea investigativă în cauză s-a desfășurat cu suportul de specialitate al S.R.I..

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top